Sunday, September 21, 2008

kakiku digilis tayar kereta...

went to serikin (sempadan kalimantan dan sarawak) just now
the weather was hot and humid
kalau hujung minggu memang ramai orang ke sini
gambar2nya next entry lerr...

had a little accident there. the road at the pasar serikin is very narrow
therefore, dengan orang yang ramai bejalan sebelah kiri dan kanan jalan
ada juga kereta yang lalu kat jalan yang sempit itu
semasa berjalan, tiba-tiba i rasa kaki i kena pijak
bila i tengok ke bawah....
alamak!!!!! kaki kanan ku digilis sebuah tayar kereta yang sedang bergerak
aku terkesima sekejap
nak jerit ke tidak, nak pukul kereta tu dgn beg ke tidak
tapi driver kereta tu tak perasan yang tayar keretanya telah menggilis kakiku
selipar i putus, kaki i dah terasa kesakitannya
bapa i yang ikut sama,
memberhentikan kereta tersebut dan inform kat driver nya
'minta maaf tuan! minta maaf tuan!' itu yang terpacul dari mulutnya
dia kenal bapa i
tak pulak minta maaf dengan i,
at least bayar ganti rugi selipar ku yang putus

on the way back pulak, ada accident
jam dekat setengah jam
kereta satria ngan ford, teruk jugak kereta satria tu
pemandunya masih stuck masa kita orang lalu
kena tunggu bomba juga untuk keluarkannya

3 comments:

yatie said...

how's your kaki...sakit lagi ke

One Other ... said...

U shouldve whacked his head with ur slippar putus ya. Or say "Nah ambik kau!" buat souvenir kat dia. or minta ganti rugi ka, kat serikin kan banyak yg murah. hehe.

sapu ubat gamat jak deng.

mama belian n cengal said...

sakitnye sekejap jer...he he he
kaki wonder woman!!

There was an error in this gadget