Sunday, November 30, 2008

karipap

my mom memang terer buat karipap pusing nie.... sedap...... selalunya dia buat inti sweet potato berkari (buah keribang kata org sarawak). kalau dia goreng, sekali duduk i boleh makan sampai 5-7 keping. best lagi kalau ditemankan dengan kopi o kaw kaw...

time dia goreng ni was last thursday, untuk dibawa oleh my sis and barry yang terbang ke KK that afternoon.
ni assistant-assistant chef.... tepung kulit karipap yang lebih, dia orang pergi ambi dan uli dalam bilik. bila dah time cuti, berkumpul di rumah nek... macam ni lah jadinya

3 comments:

Audio said...

Yobihh mama!... alu rindu mk nak makan karipap!!~~ :(

Aku yang sengal said...
This comment has been removed by the author.
mama belian n cengal said...

audio,
sila-sila... he hehe
ada nok ready di supermarket, mun dah terdesak....

National Geographic POD