Thursday, January 15, 2009

snow flakes

2 saturdays ago, my sis ajak my my mom and I pergi foot masagge. dia belanja katanya. Okaylah... apa lagi!! we went to Foot Master kat BDC. my sis is a regular there. she even has her own favourite tukang urut. the tukang urut are known by their numbers only. all of them are from china. ada lelaki ada wanita....... at ur preference. so kalau booking, just mention ur favourite number.
the place punya ambience memang cantik and very cooling. ada flat screen tv untuk tontonan. siap bagi teh tarik, coffee or tea n cokelat.

my sis n I asked for the stress reliever massage (head, neck n face), foot scrub and traditional foot massage. my mom asked for the same package except for the foot scrub. i minta extra pillo untuk tutup muka .... tak tahan, kaki rasa macam kena geletek bila org tu scrub n massage. my mom and sis relaks je.......
masa buat foot scrub tu, kita punya kaki dia kasi rendam dulu dalm air panas yang berbubble2, dicampurngan sepeket serbuk herba khas. sambil menunggu kakik direndam, si Andy Lau (saja bagi nama glemer kat si tukang urut) akan mengurut kepala dan leher............ lepas tu mulalah dia buat urusan kak kaki kita.

Mak datuk segala kulit mati ( dead skin cells) kat tapak kaki u habis dikikisnya. tak sakit tapi for me rasa macam kena geletek je lah... he he he. macam snow flakes je rupa kikisan kulit mati tadi. first time buat dulu memangkah malu. malu tengik tibunan kulit mati dari tapak kaki u... si Andy Lau cakap ramai lagi yang macam tu.... itu perkara biasa katanya.. tapi lepas treatment ni, memang u rasa tapak kaki u macam baby punya. very the soft de...

sik ndak coba tek?

10 comments:

One Other ... said...

yarabi... sine dtg snow flakes ya mama? banyak tol... boleh buat glitter2 gam kat kertas jadilah fake snow flake...

Berapa tek nya caj? Boleh ke sia gik, mba Les and Mstikots

GregChai said...

i love to visit reflexology centre, love the "pain" hehehe

AmirFX said...

Yosehhh... Byk juak... Mun kaki kmk mok menimbun smp dpt molah sigek gk bukit siol...

Audio said...

Shiohh!..nang rajin laa sidak tok bekikis ngan kulit kaki urang ekeke. Ermm mek suka kenak massage badan eheh.. especially blakang badan mek tok.. sengal2 jak tok ehek

lily lotus said...

aduhh geli sehh..hikss..tp klau jadi smooth mcm kulit baby..worth it maa!

khairul onggon said...

mama.. macam best jak.. sitok ada juak.. kelak mok try hehehe :)

Ms Tikot's said...

Mesti ringan kaki mama pas kenak kikis...

Yatie SawaNiLa said...

mama i suka buat fiish spa.. habis kulit mati dia mkn...

Hamidah Mohamad said...

I like foot reflexology too but getting rid of those dead skin cells,can get Dr.Fish to do it hehe..

mama belian n cengal said...

guys,
thanks for the comment. once in a while u need to pamper urself.
audio, mun mukak resort kelak jgn lupa merik servis tok juak..

National Geographic POD