Wednesday, June 10, 2009

balik kampung .......lagu sudirman

perjalanan jauh tak ku rasa
kerna hatiku melonjak sama
ingin berjumpa sanak saudara
yang selalu bermain di mata

nun menghijau gunung ladang dan rimba
langit nan tinggi bertambah birunya
deru angin turut sama berlagu
semuanya bagaikan turut gembira

(bukan rumah panjang mek org, org lain pun on the way tapi lebih kurang macam tok lah rupanya)

balik kampung oh oh ...3X
hati girang

ho ho balik kampung...3X

hati girang


(aki ku dah nunggu di muka pintu... he he )

terbayang wajah-wajah yang ku sayang

satu-satu tersemat di kalbu

pasti terubat rindu di hati

menyambut kepulangan ku nanti

(ngabang bilit nek saudara)

(second day of gawai, turn sidak perempuan ngabang pinti ke pintu. me and my sis sempat ngikut juak... minum sikit tapi nok enjoy, bertandak nya lebih.... hi hi)
(nemu juak.... pujaan hatiku)

tok rumah panjang kampung makku di Gran, Stumbin, Sri Aman. kelak mun bapaku empun dah siap jalan ke Banting, Lingga..... ha pasti akan balik kampung sia juak...ada jalan senang sikit ngembak nembiak. mun sik kinek tok terpaksa makei jalan sungai yang dihuni oleh sidak bujang senang...

4 comments:

Willie said...

Wah...lagu sudirman tok nang universal. Org Iban pun suka...hehehe

Aku lamak dah sik pergi rumah panjang sebab kampung aku dah sikda rumah panjang.

Ivy Metaga said...

best nya pulang kpg ooo,rumah panjang lagi tu..

kmk sekali jak masuk rumah panjang, ya pun uncle kmk kawen ngan org iban dari bintulu hehe..bestt..

Prince Of Metroxylon said...

Padu, Big Momma orang Sri Aman... Ndak jauh meh kitai neh??? Hehe...

Neway, Selamat Ari Gawai Big Momma... Gayu Guru Gerai Nyamai...

This few days, macam agik ngelu jak palak neh??? Malas jak rasa kerja

dukunlintah plk said...

yokbi nyaman kueh jala.. my feberet di ngkah dalam aik susu panas campor sikit butter sak lemak.. krop krop kalah coco crunch!!

National Geographic POD