Monday, June 22, 2009

slurpee saturday

last saturday, barry ngan cengal minta dibawakan ke library. library yang dekat kat rumah adalah Perpustakaan Awam Kota Sentosa. not bad lah that library, books collection okay. pengunjungnya pun ramai during the weekend. i did not take any photo of the building but u can check it out kat willie's blog. for the weekends, library open hour is from 10 am - 5pm. to be a member, budak sekolah cuma RM3.00 and dewasa RM10.00. we took the forms home coz tak leh submit at that point in time. nak kena lekatkan gambar. so kena ambik gambar dulu...

i enjoy pergi sana coz dapat baca magazines.... cleo, her world, impiana, jelita dan sewaktu dengannya. jimat...jimat.. tak yah keluar duit beli.. pergi je library sambil temankan budak berdua tu enjoy reading their story books. usually we spent about 2 hours in the library...... lepas tu mulalah merengek... mummy hauslah!! mummy laparlah!!

ada ke patut, that saturday... si cengal, belek punya belek the book that she was reading, ada pulak keluar gambar burger! ha... start dah... mummy, i want to eat burger!!! mummy hungrylah!! hujung2 mummy kena paw makan kat KFC, makan colonel burger!! tak cukup tu... mummy nak slurpee.... pergi pulak 7-eleven.

hari panas terik... sekali pekena slurpee.....
ahhhh sedap...nyaman....cool...

teringat pulak ku masa zaman persekolahan dulu, bab-bab pergi library nie banyak kisah-kisah nya, kan? ada yang pergi library untuk dating, ada yang konon nak buat group study tapi hujungnya jadi group makan... he he he. ada yang kononnya, nak buat research tapi in the end habis latest majalah yang dibaca, sekali ngan buku katun LAT!!! ha ha ha... gue lah itu.

8 comments:

khairul onggon said...

Yahh.. slurpee peberet kmk ya mama hehee... mok juak jalan2 pegi library sia klak.. hehe..

Willie said...

Wah...finally , ada org cuba gi library sia. Hehehe best sik?

Siney dapat layout macm album ya? Best la

Ms Tikot said...

Byk juak buku kat sia... Lamak x jumpa ngan si kecik eh, makin cute & pretty.

lvynana said...

Nunggu anak skolah lok, baru mok mbak nya sia, mcm best jak - part mag free ya..haha

Big Momma said...

onggon,
kmk un ngikut juak suka slurpee ya semenjak dua menjak tok...:)

willie,
u go to www.photoscape.org

tikot,
byk buku sia... pulang u dari bt 9 boleh singgah sia..

ivynana,
yes...free mags to read..:)

Bb Hussain said...

waa..terasa nak makan kfc n slurpee lak nih..i suka slurpee hijau..umm..

AmirFX said...

Part slurpee ya plg best... Adehhh ehhh.. Nak g 7e lok.. Kaktok merik komen gik... haha..

Willie said...

phtoscape.com? Ok. Thanks. Will go there.

National Geographic POD