Tuesday, July 21, 2009

seringgit

this morning i was tuning to era.fm
pak nil and din beramboi were talking about what you can buy for a ringgit!

nasi lemak bungkus kat kuching ni tak de yang harga RM1. kalau ada pun RM1.20 - 1.50. even RM2 pun ada.
roti canai, kira ok ada juga tempat yang masih maintain below RM1.
kalau teh tarik... sorilah nak jumpa RM1 segelas. paling murah pun RM1.50
apa lagi? kuih muih? ada yang seringgit for 3 biji, seringgit 4 biji pun ada.

what else can you buy for RM1?

pisang setompok - RM2. kat pasar stutong kira ok lah masih ada sayur RM1 satu ikat.

what say you?

13 comments:

AmirFX said...

Boleh k kmk meli tiket bas pergi ke swimming pool KMC...

Rosy Daisy said...

keropok lekor... 5 for rm1..
heheh :)

yummy~

follow ur blog btw :)

Willie said...

Nilai Rm1 dah jatuh.

Caynie De said...

cinggit ka? hilang dh nilai nya..

[h]einsen said...

mun diberik miak sekolah nektok sik cukup singgit ya..

Rudy said...

boleh beli egg banjo sigek, cucur pisang 5 egek, kopok lekor 5 egek, telur 3 bijik, maggie sebungkus,

Big Momma said...

amir,
ktk suka berenang sia padu......

rosy,
me too!

willie,
yalah... makin lama makin jatuh

caynie de,
thanks for dropping by!

sen,
nang jak. kmk dolok 20 sen ngan 50 sen jak belanja sekolah

rudy,
he he he...cucur pisang pun mahal jua, dah lah dibelah empat oisang kecik ya..

Titil said...

Lawak yang kamek temu rah tenet:

Seorang murid di tanya oleh guru matematiknya.

"Jika sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapakah harga untuk tiga biji karipap?" tanya gurunya.

"Seringgit, Cikgu!," jawab murid itu spontan.

"Salah tu," tegur si guru penuh kasih sayang.

"Mungkin Amer tak faham soalan, biar Cikgu ulang semula, dengar betul-betul. Sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapa harga tiga biji karipap?".

Amer tetap memberi jawapan RM1.

"Salah tu Amer, cuba kira betul-betul," respon si guru dengan sabar.

"Tapi Cikgu, tiap-tiap pagi bila saya pergi membeli karipap di warung berhampiran rumah saya, makcik jual kuih tu selalu kata;
kueh karipap sebiji empat puluh sen, tiga biji seringgit!"

Toing toing toing. Ehe.

bunga said...

dapat beli coki cokieeeeeeeeeee..:D
kropok 20sen 5 igek..aek mineral..ngehehe..

Yatie SawaNiLa said...

huh.. maybe RM1 boleh naik feeder bas from LRT station pergi -balik.
dulu kat kelantan RM1 boleh makan nasik lauk ayam. sekarang RM1 , dapat nasik kosong je la

Ivy Metaga said...

RM1 dapat beli gula2 batu 20 biji hehehhehee...

Sarawakiana@2 said...

Some of your photos are really beautiful!!
Thanks for sharing.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

There was an error in this gadget