Friday, July 03, 2009

tak bayar bilkah?

malam tadi, balik rumah seperti biasa terus pergi dapur. dengan baju kerja ok i memasak tiap petang... :) habis masak baru mandi. buka paip.....laa... no water. apa hal lagi ni? water board membaiki paip lagi ke? dah tergendala semua. macam mana nak masak? terpaksa masak yang simple aja. nasib air tangki masih.




tanya barry nak makan apa.
barry cakap 'omelet jak mummy!'.
cengal pulak, ' maggi jak mummy!'
senang kerja. masak nasi.
goreng ikan ngan sayur untuk daddynya.

mandi pakei sebaldi sorang.

daddynya balik lambat. ' apahal sik da air tok?
sik bayar bilkah? lewat juak bil air pun sik dapat bayar!'
(bil air n mgt fee memang portion i bayar tiap2 bulan)

HELLOOOOOOO.........
(manas dah. apa tuduh org sembarangan!)


dengan nada marah, 'aaaiiiieee eh...cuba u check ngan org sebelah! ada ke sik sidaknya air!'

nasib dia tak check! org sebelah menyebelah memang ada air. ada budak main ngan meter kat bawah and tutup paip utama! celak bes! baru realized this morning. i dah nak angkut baju ke rumah makku nak mandi kat sana je.. kesian anak2 ku. this morning tak mandi, cuma berus gigi, cuci muka dan cuci 'toooot' je. daddynya pun sama... ha ha ha!!!

teringat pulak masa i bekerja di shah alam dulu. duduk kat sekyen 25. kerja kat kompleks pkns. there was one time tak da air. dah desperet sesangat. apa i buat? i bawa my hubby mandi kat toilet ofis kat kompleks pkns tu waktu malam...he he he. dia kat men's toilet, i pulak kat ladies toilet.

7 comments:

AmirFX said...

Lomantik ehhs bila sekda aek tuk.. hehe...

[h]einsen said...

hahaha..lucu juak momma sigek famili tok eh..hahah...

CoKeLaT-RaWkZ said...

Mun aku udah ku pijak2 perut miak ya hahahaha... sian mama tok ahhahaha lawak eh..

Ivy Metaga said...

hehehe..adohai..siap berangkut2 dah..hehhe..=)

Big Momma said...

amir,
part ne lomantik ya...:)

einsen,
byk gi citer lucu, kelak nulisnya...

coki,
brutal eh... ha ha ha

ivy,
nang jak...:)

lily lotus said...

huhuhu..sabar2

Audio said...

Ekekek..part nok crita mandik kat toilet kompleks ya bes glak hehe. Brani juak mama mandik sia malam2 hoh. Nasib bait sikda nemu nok plek2 hoh ekekek..

National Geographic POD