Tuesday, August 04, 2009

mambang

hei mambang tanah, mambang angin, mambang air, mambang langit. mambang dari tanah simambang

mambang mabuk kerana brandy... he he he

kerja i malam tadi, nonton cerita p.ramlee
pendekar bujang lapok, he he he
best bah cerita itu, tak pernah boring tengok
tak pernah tak kering gusi ketawa..

lama juga ku mendiamkan diri kan?
busy, sengal, problem sana problem sini, sakit hati, bingung, gumbira, kekenyangan, segala macam perasaan dan mood menghantui diri. nanti akan ku ceritakan.

kadangkala menetes airmata. mengenang nasib diriku, mampukah aku menghadapi segala 'cobaan' ini? aku senantiasa bertopengkan wajah gumbira, namun jauh disudut hatiku, aku hanya mampu berserah kepada Tuhan! setiap kita sudah tersirat dan tertulis segalanya. ada yang 'smooth' aja perjalanan hidupmu. ada yang berlekuk-lekuk. ada yang jatuh bangun. semua atas kehendakNya.

ku hanya mampu berdoa dan bersabar.... life needs to go on!

3 comments:

Ms Tikot said...

Tedah si mambang tanah nak diinang ktk dlm akuarim kat Stutong nun. Hahaha.

Ivy Metaga said...

sik pernah jemu2 kmk tgk cerita p ramlee, ulang bnyk kali pun, sanggup tgk dari mula sampai akhir kan..hehe

AmirFX said...

aeee... ada nginang mambang tanah juak ktk duhal.. haha.. smile always bigmomma.. ada masa nang cemya... think positive jak...

National Geographic POD