Thursday, September 10, 2009

no interest -> tak ikhlas = tak sempurna

tajuk atas tu lain dari yang lain kan? macam math equation je... he he he
tak de apa-apa.... just update on princess cengal je....

cengal nie ada rajin sikit. tiap kali pergi spring or boulevard, dia mesti nak masuk mph or popular book store. she likes to look for books. especially kalau buku latihan for her english, maths and science subjects. she likes to answer all the questions and tak malu tanya kalau tak tahu, bestkan? kalau si barry, asyik nak beli disc untuk PS2 nya...

tengok tu... usaha tangga kejayaan kan? last test she almost scored 100% in all her papers. after test, kalau kita tanya, 'how was ur test?'. dia akan jawab,"ah.... kacang!". tapi kalau ada silap dia akan jawab," oh.... silly mistakes!". nang ada? hope she will maintain her interest in her studies....... whatever u do, kalau no interest, tak payah buatlah kan? tak ikhlas = tak sempurna hasilnya....

bukan nak bermegah or apa2.... saja nak kongsi that kids kalau u encourage them to do what they like, for example macam buying books yang dia orang suka, the effect is membahagiakan kedua belah pihak.... even barry, kalu beli disc PS2 untuknya, i mesti make him promise me that he will work hard in his studies. tapi kena hadkan jugak, one game disc per month je...

rasa nak encarik cucur udang.... hmmm




5 comments:

Coffee Girl... said...

eeekk... buat homework tak pakai baju!

lapar lagilah mama...

Willie said...

wah! Congrats...cengal

CoKeLaT-RaWkZ said...

Momma ko, aku tgh semangat membaca kisah si Cengal tiba2 nya carik cucor undang cissss... ahhhaa..

Prince Of Metroxylon said...

I mok jadi abang angkat cengal jak la... Hihihi

Big Momma said...

coffee girl,
dia pakai baju lah tapi yang seksi meksi punya... he he he

willie,
thanks

miss coki,
nang bebenor ku pergi bazaar ramadan stutong cari cucur udang...he he

prince,
maok isi for ngan interview ngan mummynya lok... ha ha ha

There was an error in this gadget