Monday, October 12, 2009

kat situ lagi?

dua belas oktober dah. janjinya bakal penggantiku akan datang untuk attachment untuk minggu ini. alih2 member belum dapat direlease. emmm.... mencanguklah i kat tempat lama nie. black n white pun tak da lagi from HR.

'malay with italian name' siap buat annoucement dalam blognya. belumlah kawan! he he he .. entah jadi entah tidak.

kalau u diberi multiple pilihan, yang mana u pilih:

(a) kerja lain seksyen, tak pressure punya tapi gaji maintain
(b) kerja sekarang pressure, projek banyak tapi gaji maintain and bonus besar ribu raban
(c) kerja pressure, boss expectation tinggi, tapi u like the job very much coz u are free to anaconda

happy working frens!

7 comments:

Willie said...

aku pilih gaji besar, pressure kurang. Sebab ya ku rasa heaven kinek tuk. Hahaha

Hamidah Mohamad said...

Sen,if you ask me, I'll go for less pressure n gaji maintain but then its a matter of personal choice so you decide and follow your heart.

cyrildason said...

i will go for B... more pressure makes it exciting, and the bonus is a good reward which you can enjoy...

-cyrildason.com

Coffee Girl... said...

yang opt 3 tu... gaji masih maintain ka, atau bigger? if bigger, i go for 3. if maintain, i go for 2.

AmirFX said...

Kmk pilih untuk bekerja sambil melancong.. Haha..

Big Momma said...

willie,
yes... most of us want that

kak midah,
sama lah kita. umur dah meningkat tok priority ada lain sikit kan...he he he

cyril,
my current position was promised to be that way...:(

coffee girl,
he hehe.... when is the next lunch?

amir,
ya kerja sidak pramugari/pramugara ya...:)

yatie sawanila said...

kalau i... i choose off course the satisfaction, less stress and gaji not bad. sbb kalau gaji tinggi no satisfaction at the end mesti rasa bosan and tense

National Geographic POD