Thursday, October 29, 2009

mee goreng ubi rebus

sekali sekala i suka makan mee goreng. mee goreng segera punya. banyak jenis yang ada kan? ada mee gireng indomie, mee sedap, mee goreng maggi, cintan mee pun ada. mee goreng 108 pernah cuba tak? semua di atas ku pernah cuba. ya lah, stok mee segera kena ada kat rumah untuk waktu-waktu malas nak masak, waktu kelaparan tengah malam, waktu2 sengal.... he he he. barry n cengal tak pemakan sangat part mee segera nie. those two asal ada bread pun dah cukup.
balik pasal mee goreng, pernah tak makan mee goreng adabi? sedap lah! and yang paling bestnya, dia punya bungkusan untuk rempahnya satu je... tak macam indomie, kena buka plastik untuk minyaknya, kicap nya, bawang kriuk2 nyer. adabi satu je, dan bumbunya cun...

ha... ni nak cakap pasal ubi rebus. ubi kayu. tapioca. barry suka. cengal suka. mummynya lagi suka. daddy pun suka. semua suka-suka he he he... kita suka makanan kampung. fresh. cheap. makan mewah2 tu sekali sekala ler. kalau spegeti boleh buat sendiri, satu periuk lagi tu. makan sampai muak... nak makan burger mcD kene lah pegi mcD. kita buat sendiri memang tak sama pun. eh, melalut dah.......

ni gambar ubi kayu. rebus. senang dan ringkas.

bila dah rebus, we all suka makan ngan susu pekat. yummy. ada jua yang cicah gula. kalau ada gula apong lagi bagus. ada juga orang makan ngan sambal ikan bilis. or kelapa parut. kalau thai style pulak, dengan santan yang manis.

mak ku pula suka buat bola-bola ubi. apa tu? ubi rebus yang tak habis makan akan dilenyek bersama kelapa parut dan sedikit gula, dan di bulat2kan sebesar bola ping pong. pas tu goreng. improvise sikit.

anda pula bagaimana? dah dah ... macam iklan dah..

ms tikot suka keribang rebus.... he he he

8 comments:

lvynana said...

I like mee president, dolok la..nek tok dah suka mee sedap :)
Ubi makan ngan gula apong..aduh nyaman i tell u :P

Ms Tikot said...

Ubi kayu = Bandong rebus + ikan masin goreng... nyams sekali jak eh. Minum ngan air kopi panas2. Huhu... alalu kenyang terduduk.

Faizal n Fashitah said...

Kamek suka Indomie. Reason = kat sitok sikda mi segra lain selain daripada mi Indomie ehek adehh..

f.i.e.z.a said...

ri mggu tok meli bandong.alu lilehhhhhhh mek ngga eh.nyaaamm!

♥ladykiki♥ said...

mee nang nyaman dimakan bila masa perut lapa gilak bila sorang² kat umah..


ubi ya mun cicah ngan gula pong.. sodappp//


sis..lama sik jumpa ktk.. hhihi

Willie said...

Uih? Lom pernah ku coba mee ya. Mun kitak madah sedap, aku mesti coba.

Coffee Girl... said...

I like Mee SEDAP!

Eh, kat rumah aku, kitorang makan ubi rebus dgn tempoyak goreng manis. yarabi..... NYAMAN!!!!! cuba lah kalau tak percaya...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

There was an error in this gadget