Friday, June 18, 2010

aha...balik kampung ... part 2


trip balik kampung tu sebenarnya ada 2 tujuan. one is to tolong my cousin hantar balik dia punya kotak2 and barangan ke kampung. secondly, is to attend my uncle's house prayer. tamat tempoh berkabung untuk anaknya yang baru passed away akibat accident masa Pesta Benak tempoh hari.

nie lah keadaan masa lepas prayer, ada jamuan makan sikit. time nie lah jumpa sedara-mara yang jarang kita temu. anak buah pun tak kenal. kena rajin tanya, nie anak sapa? sapa maknya? nie auntie yang mana satu? nie uncle yang mana pulak?

aku pula selalu kena tanya, apa hal kau tak berhenti membesar? ha ha ha!!

mula-mula dihidang kopi o ngan kueh koci and ketupat pulut.......
gue makan rasanya 3 biji kueh koci tue... nyums.......

barry n cengal jumpa great grandfather (aki tuai) kat sini......
aki tuai melepas rindu ngan cucu

time nak balik rumah panjang. my aki and a relative nak tumpang. the drive to rumah panjang is about setengah jam. duduk kat belakang pun tak pe... asal sampai. barry pun ikut aki. nak enjoy the ride katanya..nasib masa tue hujan lebat tak turun lagi.

ruai rumah panjang. luas.

ni lah rupa dalam 'bilik'. double storey terrace.
kalau kat kuching harganya mencecah RM200K.. he he he
semua dibina atas gotong royong. tak pakai kontraktor punya.

atas n bawah gambar 'tajau'

periuk belanga bertingkat2... ha ha ha
kilat dan silau-menyilau pulak tue..

diakhiri dengan pose gadis ayu di tangga !

4 comments:

Beautiful Stranger said...

nang luas umah pnjg moden owh.kalah umah kt bandar..

Ms Tikot said...

Astaga...pa hal nyuroh org tua duduk kat belakang ya... terdah.

Si Cengal ya makin cantek eh ;-)

lvynana said...

brapa tahun gik boleh join kumang gadis ayu nok duduk kat tangga ya.

c seligi said...

Ulih meri nama setiap tajau lama nyak? Dini rumah panjai kitak?

There was an error in this gadget