Monday, July 05, 2010

big momma wants to be slim momma...

i rasa i dah makin tembam... memang pun. bila nak pakai baju kerja semua dah tak selesa. baju kurung banyak yang dah faded. kain baru dah ada. 4-5 pieces. nak hantar ke tailor punya lah malas.

sebab apa suka pakai baju kurung?
satu, baju kurung loose sikit, so kemontelan body adalah terlindung sikit.
dua, suka pakai pun....

tengok dagu tu... berlipat-lipat, pipi penuh
'
'
'
'

however, i think i have a sweet smile........ what say u? ha ha ha

the other day i asked one of my colleague (lelaki), macamana kau belum slim sangat nie? dia pun cerita bla bla bla.... rupanya dia ikut program herbalife. dalam 2 bulan kawan dah lost 8kg. dia makan food supplement for breakfast and dinner. lunch sukati makan. mak aihhh, kalau aku lose 8kg, itu sudah banyak bagus. itu pinggang sudah ramping sikit. itu perut ada kurang buncit.

hmmm... he spent about RM100++ for 2 weeks punya supplement. one month dah lebih RM300.


so, i think hard hard. i think i want to challenge myself. i dont want to spend that much to lose weight. i want to spend very much less or nothing at all. maybe consider a saving.

so, here's the deal. starting from 7 July i. e 7/7, big momma akan menchallengekan dirinya untuk mengikuti program 'the journey to 77' !

what is that? apakebendetu?

the journey to 77kg!! kita buat program pengurangan berat badan dan penyeliman badan sendiri.... sendiri punya style, sendiri punya agenda. semuanya akan berpandukan hasil bacaan dan rujukan di internet atau buku2 kesihatan. so.... sila ikuti pengembaraan si big momma mentransformasikan dirinya... i will either make entries about the journey on regular basis or come up with a special blog on it....whichever is convenient. we'll see..

apu..... boleh ke? we try... no harm rite?

benar ndak ceritanya tok? tok molah entri tengah malam.... mimpi kali!


4 comments:

dukunlintahplk said...

sokong big momma.. eheh slim momma :)

kal jis (im not carl zeiss) said...

kmk pun sokong! kmk tgh celen dirik kmkpun juak hehehe :)

Coffee Girl said...

Sama kita Mama. Herbalife mahal siot, kelak mun sik ikut betul2 (seperti kebiasaan mudah lejuk) kan rugi? Bagus amalkan pemakanan sihat.
saya journey 50 je lah cukup... hehe . remember, u have to be VERY THE VERY THE PATIENT... it wont show overnight. wokeh? Good luck!

Khairul Antasha said...

tp nak herbalife ya nang bagus.. sbb jiran2 kmk mengamalkan ya.. tp depend juak ooo..bagus ikut formula dikpun..hehehe..go Slim momma go!..

National Geographic POD