Monday, October 11, 2010

kononnya nak berblog superaktif....

Awal bulan yang lalu, saya telah melanggan Celcom Broadband. Promosi modem percuma ketika itu dengan bayaran hanya RM100 sahaja. Penggunaan bulanan pula adalah RM48 sahaja. Memadailah untuk kegunaan melayari internet dirumah. Saya bukan jenis yang suka memuat turun.

he he he...... belum apa-apa i dah rasa 'inggar' atau meluat dalam bahasa melayunya, buat entry blog seperti di atas. memang bagus kalau dipraktiskan sebab penggunaan bahasa melayu yang rasmi... tapi tersekatlah penyaluran idea i untuk berblog...ha ha ha..

kita guna bahasa santai je ye............

ya, i dah jadi pelanggan broadband. agak ketinggalan sedikit coz at first fikir why have to get one? is it necessary? anyway, one of the reason is kononnya nak berblog secara aktif. boleh buat entry baru kat rumah masa malam. boleh update FB now and then. as you like when and where. tak macam streamyx yang i install kat rumah mak ku. only weekend je dapat ngadap. that one my father yang conquer.... he he he. dia suka baca blog-blog hal politik tempatan.

ceh...... berangan lebih. masih juga berblog kat ofis time lunch break. the first few weeks to ye le.. dapat tahan sampai tengah malam. habis assignment kerja-kerja rumah seperti membasuh pinggan mangkuk, menyidai kain dan melipat kain, terus on laptop, connect broadband.

lepas tu..... kirim salam di angin lalu. i rasa dapatkan tidur yang cukup lebih penting untuk menjamin kesihatan yang tip top....he he he. sedap lagi melayan mimpi beb... tak kuasa i nak ngadap laptop siang malam. si cengal ngan barry yang rajin berFB especially weekend.

mata ku dah nak naik juling asyik ngadap laptop...hihihi. jangan sampai jadi momma juling!




5 comments:

AmirFX said...

Best ada broadband ktk dapat mbak ke cney2... haha...

Coffee Girl said...

Siang wifi ofis. malam celcom broadband. weekend streamyx. sama ya kita mama...

lvynana said...

Momma Juling..oh tidakk..

Uncle Lee said...

Hi Big Momma, go for it! Looks fun too.
You stay young, and exercise your eyes, ha ha. Lee.

BB' L@uRa said...

hehe...kmek pun langgan broadband dgn niat yg suci - x mok guna masa bkerja unt online...but in the end, tetap juak makei wifi d ofis sbb lbh cpt....bila dh d rmh, mls plak rasa nak on9, byk cita tv mok tangga...haha

There was an error in this gadget