Wednesday, January 05, 2011

42 ke 50



sik berasa. besar dah anak-anakku. photo above was taken masa cengal baru 3 tahun and barry 7 tahun, baru Tahun 1. this year barry is in his form 1 and cengal in year 4. that equals to barry is reaching 13 this year and cengal will be 9 years old. i will be 42. however, i feel like i'm 32 lagi.. hmm perasan.

kalau panjang umur, kalau i 50 nanti, barry dah 21 tahun dan cengal will 17 years old. barry mungkin dah masuk U. awal daddy nya pesan, kalau belajar oversea nanti, jangan tak balik sudah. barry senyum je.... sebab ada cousin sebelah daddynya, belajar di US, tapi tak habis, dan tak balik ke tanah air lagi. menetap terus di sana and kawin perempuan jew.

rasanya 50 tahun tu nanti masih kerja, walaupun tahun tu dah boleh keluar sebahagian epf. tentunya untuk belanja anak2 melanjutkan pelajaran. lain lah kalau nasib badan terkena jackpot 2 juta, awal retire. makan bunga fixed deposit dah cukup. lebih buat melancong, kan? angan-angan yang tak sudah!

well, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia sapa yang tahu?

kalau sempat tengok anak2 bekerja dan berfamily, syukurlah nanti. semestinya era mereka nanti, sudah sampai tahun 2020. banyak yang berubah. banyak yang maju. dunia semakin kecil.

termenung jauh si barry ni....... orangnya terlalu honest. very strict! perfectionist. boleh jadi pegawai polis macam atuknya nanti.

ni pulak, very outgoing punya type. very friendly and punya magic untuk melembutkan hati sesiapa yang berurusan dengannya. nak kata pandai mengampu, tak juga. she is born with it, i guess.


5 comments:

BSI-BSR-VIVIAN said...

masa kita gath posa riya..pernah madah dgn deng mek..

"hensem anak laki nya ow...anak mpuan pun kcak...dah besar kelak nang hensem dan kacak!!!"

hahaha statement ya polah deng mek anggok2 palak..hahha

gud luck barry n cengal!

AmirFX said...

Dah besar sidak duak ooo... P kmk lom gik jumpa sidak duak ya.. Ada gathering gik kelak boleh jumpa...

Big Momma said...

vivian,
thanks for the wishs n pujian...hahahha

amir,
nya lah ya.... bila kita nak molah gathering agik tok.... ada sesapa antara blogger kawin this year kah? hihihihi...

TimmyLicious said...

wow...time fly very fast.

Anonymous said...

hahaha....cengal has my character hehehe

National Geographic POD