Tuesday, March 01, 2011

jom kita noreh je

1 jam lebih duduk canguk-canguk depan bos this morning, updated him on few matters masa 3 hari dia compassionate leave due to loss of his father. almost dua jam beb..... start dari pukul 9.45am hingga 11.30am.

wHaT, Why, How, wHo, wHen semua keluar. macam buat presentation 5W+ 1H. macam2 lah. rasa nak pecah dah kepala bila balik to my own cubicle tadi.

nak tukar profession rasanya. jom kita jadi penoreh getah......hahahaha. my fren said, ada member dia kat kampung toreh getah je dapat RM300 sehari. kerja half day pulak tu. imagine maksima hari dia toreh dalam sebulan is 20 days, totalnya RM6,000 .........

kerja tak pening, nobody to report to, half day je tu, half day lagi boleh buat kerja lain. tak perlu update itu ini. tak perlu maintain beli keta, coz tak jumpa customer. tak perlu pening pasal beli baju and kasut corporate look katanya...hehehehe. tak perlu ada communication skill, negotiaion skill, writing skill, membulak skill...hehehe.

adoi mak............ toreh getah cuma perlu toreh skill je..!

ada dalam harian metro citer pasal Nina Montok bagi servis kat ladang getah untuk penoreh? kenapa? sebab penoreh getah dah kaya ooooo... dalam news cakap, yang tunggu giliran panjang, bersusun-susun untuk dapatkah servis si Nina Montok nie...hehehehe

HAHAHAHA.............. saya nak salute si Nina Montok ini. SEBAB dia peka dengan keadaan sekeliling. she is one good business woman. very ProActive! dia tahu yang penoreh getah sekarang kaya raya, so why not venture kat area baru, tapi kerja masih sama.

Nina Montok, nama je dah seksi bunyi nye......

7 comments:

Coffee Girl said...

Hahaha... cuba u pakei taktik kotor tek... korek hidung masa present kat boss u tadik. noreh emas dolok, saknya sik tahan. :-)

AmirFX said...

Benar ya.. Ada minggu lepas penoreh ya jadi kaya segera bila sebulan ya nya dapat untung bersih rm60k..

lvynana said...

okla apa noreh getah, provided ada pokok getah la, jgn main hantam jak norek pokok orang lain pulak kelak ;)

VIVIAN said...

bling-bling mata kmk aih..ya la tek ow..bak kata entri kmk sblm tok..sik perlu blaja tggi mok kaya...asal sik milih kerja da berusaha untuk kerja ya..kaya lebih dr org berdegree master koh..huhuhu

Big Momma said...

ngang,
ceridak suggestion kau ya...ahhaha

amir,
banyak sgt untung itu kalau 60K!!!

lvynana,
aku rasa memang ada org yang toreh getah org lain...hehehe

vivian,
benar sungguh, nak kaya sik boh belajar tinggi. banyak cara lain....

MarlyMarble said...

bgs gik jadi nina montok...
mun harga getah jatuh lak gine? Just joking. hehehehehe

Uncle Seven said...

Nina Montok....nengar nama dah stim hahahahahaha...

There was an error in this gadget