Tuesday, April 26, 2011

cinta mat gelap, misi jadi pengedar

orang tua suruh u belajar jadi misi, u berfacebook dengan duit ptpn
bila berfacebook, ada mat gelap ngorat, u on on

suka sangatlah tu sebab mat gelap sehensem neyo, or puff daddy syok kat u

dah puas berfacebook, janji nak bertemu

bila dah bertemu, mat gelap cuba ambi hati

belanja u makan itu makan ini, bagi duit top up

ajak u keluar situ keluar sini... best eh



ya lah, kalau berkawan ngan budak lelaki senegeri atau sekuliah
dapat nothing... duit top up tak bagi, tengok wayang jarang sekali

pergi makan pun bila mak bapak bagi duit belanja hujung bulan

itu pun makan nasi goreng ayam je.


bila dah terhutang budi ngan mat gelap (tak tahulah dah terhutang body ke belum)
rela buat apa saja

telan pil banyak-banyak, terbang ke China

GILA!



kesian lah ngan u nie
either u so naive or percaya sangat kat mat gelap or terpaksa/terdesak

bayaran RM5000 dijanjikan bila u balik ke Malaysia



tengok apa dah jadi sekarang
percuma je kena berkas

kan mak bapak di kampung dah risau/tak keruan

zap zap dengar citer anak dara kena tangkap kat Shenzen airport China

cuba nyeludup dadah



that is why orang selalu pesan
jaga diri di negeri orang

memanglah bebas dari kongkongan ibu bapa

dugaan macam-macam kat KL especially

tak tahan iman ini lah jadinya


perasaan kesian, benci, sedih becampur-baur bila membaca perkhabaran dalam media.
pihak kauseling kolej2 patut brainwash budak-budak nie bila hantar dia orang belajar kat KL. especially budak dari luar bandar yang memang kena cultural shock bila first time dok kat kota metropolitan

kita cuma berdaya mendoa yang terbaik saja....

4 comments:

ztie said...

brk kmk dengar pasal tok eh.. miak ne ya bah. tedah.. yalah susah juak dah mok percayakd engan org nektok.. dek2 orang luar

lily lotus said...

sedih selalu baca news pasal ni. semoga jadi pengajaran pada yang lain

Coffee Girl said...

aok eh mama... how can anyone be so naive? so gullible... tapi kan. love is blind. money is the root of all evil. cakap lah apa pun, budak tu sekarang in danger of being hanged. tsk tsk tsk

lvynana said...

sedih kes camtok, nak marah pun ada, kesian pun ada.
Anak gadis nek tok, cuba la pande2 jaga dirik ho, jangan asyik nak merisaukan mak bapak jak, setakat 5k ya..issskkk geram!

National Geographic POD