Thursday, May 19, 2011

old kasut old baju

agaknya camni lah rasa ular sawa kekenyangan.
tak dapat buat apa-apa menahan perut... hahahaha
seriously saya kekenyangan makan entah apa-apa dari pagi tadi
biasanya selera melampau naik bila dekat nak datang bulan kata orang tua
bulan pun naik terang2 dua tiga malam nie dah

anyway, nak citer pasal what we did last wesak day holiday
we = me, barry and cengal
bawah nie gambar kotak. kotak yang penuh dengan kasut terpakai.
kotak yang berselotep kuning tu le....
dah berbulan kotak tu terperuk kat corner rumah
that day we decided to get rid of it


dan juga bawah ni... plastik penuh ngan kain baju tak nak pakai lagi. handbag juga.


so, we went to tempat pusat kitar semula kat BDC. kat area parking kereta shopping complex tu, yang ada everise. punggah kat sana. ada 2 ladies duduk kat situ, not sure whether pekerja atau pekerja sukarela. i drove further a bit and perhatikan what they did to the stuff yang kita punggah tadi..

they kosongkan beg dan kotak.... went thru the items... they chose what they like and the rest masuk kat lubang kat dinding tu... not sure what happen to the items yang dimasukkan dalam lubang dinding tu. hopefully for good cause lah.

jangan they end up kat kedai baju bundle dah....

rather than buang kat tong sampah, elokkan kita derma kepada yang memerlukan? kan kan?

4 comments:

Coffee Girl said...

Bukan sidak ya berteduh dari panas kah? nang everyday ada sia, nang sihat ajak rupanya. Kenak sik derma dgn Salvation Army tek? or Salvation Army Thrift Store dekat kedei elephant ya? ada sia... check aku yg terbeli! kah kah kah

Tia said...

ngang,
ya kah? enggak tau dong!

tq for the informasinya... next time. tapi bajuku size XXL..hahah

Coffee Girl said...

Ai semua size ada dijual di sia. u will be amazed! check,u agik angkut brg dr sia. kah kah kah!

Uncle Lee said...

Hello Tia, what you did is very good.
Here we have either the Salavation Army or Goodwill.
Where people will donate their old clothes. A lot are still very good, this because of our 4 seasons....pakai 3 months change to another season clothes.

Always good to help those in need.
You will be paid back one day.
Best regards.
Lee.

There was an error in this gadget