Friday, July 22, 2011

3 kuntum bunga



pejam celik pejam celik dah nak habis bulan julai nie. the week after next dah ogos. pi mai pi mai..... tang tu jugak!

my kids asked me what is the meaning of pi mai pi mai tang tu?
i told them, pergi balik pergi balik, ke situ juga....

last weekend, datang rajin, i relocated the furniture kat living/dining area. saja nak kasi fresh look sikit. ruang kecik so terhad sikit lah imaginasi dan kreativiti u... of course yang jadi kuli batak tak bertauliah ialah budak 2 ekor tue ... kita nak vacuum, dia pun nak juga. tolong-tolong juga tapi mata masih jugak ngadap ke TV.

kuli bangla dan indon yang dah penat bekerja lepak macam bos tengok tv!

bila i letak 3 kuntum bunga je dalam vase nie, si cengal tanya why put 3 only? i answered her by saying 3 means I LOVE U! then she said, why dont u put 6? i asked her why? dia cakap kalu 6 then it means....I LOVE U SO VERY MUCH!!! ha ha ha ha!

ruang makan untuk 4 orang je.....

nanti kalau buat rumah kat kampung atas tanah sendiri boleh buat seluasnya. i suka rumah yang klasik sikit. i love the rumah melaka punya tangga.... macam kat bawah nie..

image dari google

cantikkan? ditambah lagi dengan anjungnya seperti gambar bawah nie... anjung yang luas dan dihias bali style....siap dengan buaian! best eh.... berangan sekejap.

image dari google

happy weekend!

2 comments:

AmirFX said...

Klasik juak umah d maok ktk kak.. Nice!

Coffee Girl said...

Letak bunga atas meja, lalu cun jak jadinya oo. nice rug ...

There was an error in this gadget