Friday, July 01, 2011

hari ini hari jumaat

half year gone.

semalam i hantar my mom melawat saudaranya yang dah meninggal. herannya coz uncle ni nampak sihat je. always nampak dia kat gereja, sembahyang bertemankan isteri dan cucunya. terkejut bila terima berita dia dah tak da. yup... dia memang pesakit kanser, kanser usus (macam bosku) tapi dah part kena gantung beg plastik kat perut.

so, terkujurlah satu tubuh ditutupi sehelai kain putih, dibaringkan sebelah kerandannya yang akan jadi tempat tidur selamanya hingga reput. kehidupan dan kematian.

di dalam akhbar tempatan aku juga terbaca akan kematian sepasang suami isteri akibat kemalangan jalanraya. anaknya terselamat tapi cedera. yatim piatu jadi anak itu dan abang kakaknya. hanya kerana si pemandu kereta pacuan empat roda melanggar isyarat lampu merah! dan saya kenal pemandu itu! apalah yang nak direbutkan sehingga menggadai 2 nyawa. setakat terlambat 10 - 15 minit kerana berhenti bila lampu isyarat bertukar marah, banyak nyawa terselamat, banyak famili tak bersedih

juga kejadian kemalangan berlaku di hari yang sama. kes hit and run. bapa ngan anak naik motosikal. bapa stop tepi jalan nak kencing. anak masih duduk atas motosikal tunggu bapa. datang satu hilux hitam (bukan aku) terlanggar motosikal tersebut akibat memandu terlalu laju dan dah tak dapat nak control lagi. boleh pulak pemandu tu terus pecut meninggal mangsa mati katak!

astaga!

pesta benak di sri aman dah on! my mom ajak pergi awal pagi besok. rasa malas coz tak tau apa nak enjoy buat kat sana. sure penuh ngan manusia tambah lagi cuaca yang panas terik.

highlightnya of course lah kejadian benak itu nanti. we'll see. boleh juga minta Tuan Nadai Nama-nama a good spot kat atas pentas...hahahah

happy weekend u ols!

1 comment:

Coffee Girl said...

aku kenal couple yang ninggal tu... :-( tak jauh dr kpg aku. astaga... nang kena blacklist dah hilux dan yang sewaktu dgnnya kinek tok.

There was an error in this gadget