Thursday, September 29, 2011

MENG'IPAD' & PEMBAPTISAN

daddy punya ipad.  the agency provides ipad for their head of department.  but daddy is not comfortable using it in the office. rela pakai pc.  so minah nie belasah pakai as if dier yang punya.  ke sana sini dia bawa.  tak lain tak bukan berfacebook dan beryoutube (dah jadi verb dah words nie).
ni dalam church one of the saturdays. i think it was on the 20th Aug 2011. we were there to attend Barry's baptism. 
khusyuk memang khusyuk......... she is an expert user already.  barry memang tak da chance once dia dah pegang benda nie.
Barry dan rakan-rakan lain sedang diberi taklimat oleh paderi... tengok tu bukan yang muda saja, tapi yang dah berumur pun nak dibaptiskan.  so, tidak mengira tua atau muda.

pembaptisan melambangkan penyucian dosa supaya seseorang itu dapat menjadi penganut Kristian yang beriman.  di sini pembaptisan diamalkan dengan cara merenjiskan air pada kepala.  pencucian dengan air dari atas menggambarkan penyucian dosa seseorang melalui darah Christ oleh Roh Kudus.

 khusyuk mendengar penerangan
 membaca doa bersama-sama
  Barry waiting for his turn..
'
"kau jadi budak baik ye! jangan lupa pergi church tiap minggu.  hormat ibu bapa.  jangan buli adik ye...."

he he he.... tak da nya paderi cakap macam tu... 

4 comments:

AmirFX said...

Kmk penggemar PC juak kak.. Lambat kit mun nak makei gadjet kedak ya...

taukey ikan joe said...

ya la nama nya orang kristian moden.. manfaatkan teknologi yg ada utuk kemulian Tuhan. :P

Tia said...

Amir,
Samalah kita bab gadget-gadegt tok... Ada lembab sikit. Phone pun asal dapat sms n make calls dah cukup.

Taukey,
Welcome... Ada jual ikan masin kah?

taukey ikan joe said...

aok.. ada la... byk ikan masin beli marek. ahaha.. serius!

There was an error in this gadget