Friday, August 10, 2012

KURMA, LELA, ANU, ILANG



usuooop taiyob................

usuooop taiyob................

usuooop taiyob................

asal bulan ramadan je, memang mengemundanglah iklan di atas kat stesen radio.
tak cukup radio keluar lagi kat tv ..asyik dengar je, makannya tak pernah.  so, di bulan ramadan yang mulia ini, adik saya telah menyedekahkan sekotak kurma usuooop taiyob kepada mak saya.  maka saya pun tumpang makan sebab feberet ku juga. 


sedap............... lemak.... manis... sekali makan bukan sebiji dua, tapi lima enam biji...
siap simpan biji konon nak tanam kat kebun (cik abang lah tu)... best nyer kalau kebun tu nanti ada pokok kurma.... kan?

semalam, rezeki kurma ku datang lagi.  kali ni kurma dari Tunisia.  siap bertangkai.  Cik Abang balik dari acara berbuka puasa di merdeka palace bawa balik sekotak kurma.... nyaman eh!



ada orang kat FB nak kerat 'anu' nya kalau Pandalela menang pingat for diving... ha ha ha.... la ni FB accountnya dah tutup.  cakap bukan main besar, ha sekarang keratlah 'anu' itu!  
malas nak komen panjang... memang budak terencat akal si Johari Pain itu, kalau tak pun rasanya sekolah setakat Tingkatan 2 setengah je.... nama FB je dah Pain.  pain itu sakit... ha betullah tu.


 
Semasa beliau diberi tanggungjawap membawa Jalur Gemilang untuk acara pembukaan pun telah menimbulkan komen-komen tidak enak.  Ha ... sekarang tengoklah.  Memang patut pun she was given that opportunity and that task!

orang sarawak duduk atas pokok kata mereka
tak bertamadun dan suka potong kepala orang
ha... la ni orang sarawak juga yang mengharumkan nama negara
mana anumu? mana kotemu?  meh kita kerat pakai parang ilang!

Parang Ilang - gambar dari google
Selamat berhujung minggu!


3 comments:

Ms Tikot said...

Haha..Johari Pain ya nang bodo... dah kalah takut...Btw, kurma pak taiyob ya nang nyaman ;-)

Ez Vina said...

huh..itu perang saya banyak suka.

Faizal n Fashitah said...

Mek asa..dah kenak kerat dah burong si Johari Pain kali hoh.. ya nya alu sik bebunyi2 agik ya ehek

There was an error in this gadget