Monday, September 02, 2013

Cap Ali Bagus, Cap Ayam!



Anak lelakiku dah bujang, teruna.
Dah pandai minta dibelikan gel pencuci muka, krim jerawat.
Tak lupa juga minyak wangi.
Kalau dia dah pakai minyak wangi.... 2km boleh cium lagi.  Semerbak je...
Macam datuknya, orang biasa pakai minyak wangi yang 100ml boleh sampai setahun.
Datuknya pakai 3-4 bulan je....

Ermmm....
Ni botol minyak wangi Barry.  Lupa dah jenama coz the label dah tanggal.
Rasanya adidas sport.
Anyway.... lihatlah label baru yang ditampal oleh anakku yang terlebih kreatif...


Minyak Wangi Cap Ali Bagus dah jadinya..... hahahaha.  No alkohol pulak tu.

   

Bukan Cap Ayam.
Tapi sardin cap ayam ni mahal tau.
Sedap dan enak.

Minggu lepas kita dihebohkan dengan seorang DJ yang telah menggelarkan pasukan bolasepak negeri Sarawak sebagai pasukan cap ayam...

Hehehehe..... DJ yang sama juga telah mengutarakan ucapan ini dalam sebuah rancangan tv beberapa tahun yang lalu " ....kepada para penonton di Brunei, Singapura, Malaysia, Sabah dan Sarawak...".






Memang confirm kurang pengetahuan!
Memang confirm DJ kurang sekolah!
Memang confirm DJ kelas tak da class punya!!


Welcome September...


2 comments:

Ophelia John said...

Saya suka awak blog cap Ali dan cap ayam! Bagi 5 stars terus.

MBOK EMA said...

dah ada anak bujang eyh...

National Geographic POD