Monday, February 02, 2009

itu ini sana sini...

we are in the month of february already. masa berlalu begitu pantas.
tak da apa nak diblog sebenarnya... so just 'ngerepak' or buat citer apa yang terlintas di fikiran je lah.... hmmm...

the other day, i tanya tikot samada okay ke tak kalau i buka blog satu lagi khas untuk bahasa sarawak... dia cakap tak payah lah. maintain je yang sedia ada dan sekali sekala tu berloglah dalam slang sarawak........... ok lah tu, i ikut nasihatnya..

sekarang dah ramai my colleague yang buka blog dah... mstikot, cik puan cute-manja @ tokei cucur pusuk dan sekarang ni pula yang terhangat di pasaran... en. dee. 'nang mungas' blog ya... agik rangka..... he he. so bertambahlah komuniti kita dalam dunia blog ni. majulah bahasa sarawak.

early morning dah terima email pelik-pelik..... antaranya gambar kat bawah ni... apa kejadahnya sampai tersepit kepala kat lantai rumah
dalam emel cakap, dia ni pencuri, nak cuba masuk kat rumah org thru the lantai. apa dia ingat di plastikman? dia ingat dia boleh 'transform' jadi tikus mondok?
ooo tedah!!! nok nama sik sekolah tinggi...
sik lah nak nyelak papan ya kedak ya aja..
pakei gergaji lah ooo...

5 comments:

Hamidah Mohamad said...

Mama tok nang suka molah entry nyuruh org sakit perut tetak.Nang kelas you bab tok mama.Words you kat sitok dah boleh ngibor ati I.Maklumlah I tok pun org Sarawak sesat dah kureng sikit kelakar Sarawak,bukan'lawa' atau eksen nama dah lamak gilak dicelup di Semenanjung.My compliments to you mama..you have a good sense of humour..layan jgn tak layan and maintain hehe.TQ. :)

Willie said...

wah gila ka apa org nak di lantai ya.

AmirFX said...

Bagus juak tak makei bahasa serawak n melaya ikit2... Seantero malaysia dpt nangga.... Kes org d lantei ya memangnya sik blajar tinggi sebabnya sekpat nak duduk tas lantei... Palak gk nyangkut... Hahahaaa....

Sara said...

Its ok MBC. Bleh gak kami blajar klaka s'wak. mun sik faham kelak kamik tanya ehhh

Audio said...

Wakakakaka!!!...ya nang keja bodo laa pencuri ya ekekekeeke...!!

There was an error in this gadget