Wednesday, March 18, 2009

oh boss!!

aku: boss, can i see u for a while?
boss: ok, let me finish making few phone calls first
aku: oh... ok

aku: (menjengukkan kepala ku dalam bilik boss, macam kura2 keluarkan kepalanya)
boss: oh u .... come in !
aku: (menudukkan diri dengan sopannya)
boss: yes, anything?
aku: (mestilah ada something, kalau tak 'sik pian' aku nak mengadap)
yeah... need to check something with u..
boss: what is it? just tell me..
aku: boss, this year will be my 9th year working under u. lewat juak kitak.... nang sik da hati nak naik pangkat kamek tok kah? dah bagus kmk tok kerja. ngular sik pandei. tang diam di ofis jak. mun ada meeting ngan customer baruk kamek tok keluar. kitak sik suka kamek tok diam di ofis jak kah? kamek ngaku kamek sik pandei 'ngangkat' kitak boss. mun ngangkat kain jemuran pandei kamek. sik pandei kamek nak muji baju kita kacakkah, fesyen rambut kita boleh tahankah... sik pandei kamek tok boss! kamek tok jenis yang humble dan simple.

coba kitak nanggar sales kamek loh (alu ngeshow sales report 4 - 5 tahun yang lalu), kamek tok nang sentiasa lepas quota ajak! apa lagi maok kitak kamek provekan? dah 2 tahun kita madah nak upgrade kamek jadi senior/supervisor, lalu belum juak. malar jak kitak main lagu janji manismu! bagus kita berterus-terangkan ngan kamek ajak....

kalau padi katakan padi
tidak kami tertampi-tampi
mun sik sudi padah jak sik sudi
sik kamek ternanti-nanti
(nang ad!)

boss: anda pasti? anda pasti mau jawapan dari saya?

KRING!!!!!!!!! KRINGGG!!!!!!!! the time is 5.30am, please wake up! (bunyi wake up alarm dari my hubby's phone)

cis!!!!

5 comments:

Audio said...

yahhh!!...mimpi jak duhal ekekeke..pkir memena tek ekeke..

irbika said...

InsyaAllah... Mimpi pun leh jadi real per!!!

Willie said...

Oh mimpi maok naik pangkat la tok? HEheh ada hati erk?

One Other ... said...

abis air liur ko, mun kak lu sik paham sik juak guna. hahaha. sik pandai ngular??? sik pandai ngular???????????? hello, ekskius me!

Uncle Seven said...

Waduh2...jadi semua ini hanya nya mimpi...lahhhhh...

National Geographic POD