Thursday, April 23, 2009

3 malam di malaya

i am on leave today and 2moro. will be boarding a flight to KL at 3pm later. alone? no... bringing along barry belian n cheryl cengal. tak chance mama nak window shopping sakan... why, cos budak 2 ekor tu akan buat muka masam tiap kali I bawa dia org masuk kedai ke, shopping complex ke tengok baju, kasut n bags. experienced all these during our last year trip to KL around the same time too.

daddynya and perwakilan dari Sarawak busy for the Hari Harta Intelek Sedunia di KLCC. Kita tumpang free accomodation je... jalan2 pun just the tree of us. daddynya kena on duty from 9am to 7pm......menci!!! and from Thursday to Sunday. apa kejadahnya lah kita bertiga ikut ke sana.... wahahaha!!

so, kami 3 akan kayo-kayo di KL from Thursday evening to Saturday. Sunday balik. Ada juga hati nak meet up with some of the blogger frens. Tapi, budak 2 org tu dah awal booking nak pergi Sunway Lagoon (that will take one whole day!). dont intend to shop this time around. just wanna bring them to enjoy themselves and try all the good food .... he he he.

proposed iternary for this trip (kononnyer...)
thursday evening - pavilion? mesti pergi...last year tak sempat!

friday - sunway lagoon ( for sure whole day habis kat situ)

saturday - either ke 1Utama or Mid Valley or Muzium? My first and last trip to Muzium Negara was when I was in Primary 5, masa tu sekolah kat SK Laksamana, Kota Tinggi. Ikut rombongan sekolah gi Melaka n KL.
sunday - free n easy... he he he

tak pe.... sampai sana nanti ada saje idea nak pergi mana....
mana tahu sampai Nilai or Seremban, boleh jumpa viruspadu!
or even ke Melaka..... nak makan nasi ayam bola, the femes cendol ke ais kacang (ada ke?)
and jalan-jalan di jonker street..

7 comments:

farah.loren said...

find somewhere anak ktk benar2 mok pegi. tp mun mok pegi, daknya mesti dgn kitak shopping juak! ahha

farah.loren said...

eh lupak.. have a nice trip mama ! eskep dari kerjaaa bah

Bujang Astana @ Fordza de Astana said...

Wah..ulih cuti-cuti Malaysia...lamak aku nadai nemuai ke malaya...have a nice trip there...

Willie said...

Oh i see. Enjoy yourself there wokey?

lvynana said...

tak payah la pegi muzium..ahaks..oh..try the cendol durian in melaka.

lily lotus said...

enjoy your trip!

One Other ... said...

ya paduhal. oh, ponteng sekolah la ni. pi la kat Aquaria klcc ke, apa2 ke.

There was an error in this gadget