Thursday, April 23, 2009

Impiana KLCC

our flight was delayed about half and hour. took off at about 3.30pm and landed safely at LCCT around 5.10pm. naik bas to KL Sentral and from there took a cab to our hotel, Impiana KLCC. daddynya dah tunggu kita kat situ. he flew yesterday.... saja nak bawa barry and cengal experience naik bas. kalau kat Kuching mana pernah ada chance nak naik bas....
Impiana KLCC Hotel n Spa

ni lah rupa our room, exactly.... cantik and spacious
free broadband yeah!!

i did snap few photos tapi lupa pulak nak bawak cable camera for downloading.... :(

budak 2 org tu dah mula nak cari swimming pool. after putting our luggages in the room, we walked, more to strolling le.. to KLCC. walk past the park and the fountain. dekat je form the hotel. went to the food court and had our dinner there. lepas makan shopping kat cold storage for biscuits, milk for barry, vitagen for cengal and bought some buns n sandwiches. then balik hotel, penat dah walaupun belum jalan-jalan lagi. mana tak nya penat? our journey started from 1.30pm dari my mom's house and reached hotel pukul 7 pm.

luggage
masa beli tiket air asia dulu, i terklik luggage for each one of us pergi dan balik. baru perasan lepas made the payment. pergi tadi luggage nya cuma 1 saja yang di checked in. membazir 10 ringgit. balik pun rasa nya macam tu... another 10 ringgit. so next time, make sure u know how many lugagge u gonna bring and click appropriately supaya tak membazir.

seat number
bagus juga air asia sekarang ni ada assign seat number. i booked ours online. so masa beratur nak boarding ingatkan those yang dah beli assigned seat no boleh jalan dulu........ sorry.... masih kena beratur juga.. he hehe.. for those yang tak beli assigned seat number tu rasanya akan diberi any tempat duduk yang masih available tapi bernombor jugalah. well, at least tak lah berebut seat macam dulu.

kakiku dah keras tapak kakinya. tiap kali datang KL, siap lah. for sure kaki penat berjalan. good exercise? ye lah tu... esok nak cari comfortable sandal or walking shoe dulu. tadi dah ada tengok kat KL sentral, hush puppies offer for RM60 only, tapi tak sempat beli.... will check it out tomorrow!

esok..........
sunway lagoon akan menerima kedatangan big momma, barry belian dan cheryl cengal ...:)


4 comments:

Hamidah Mohamad said...

Haha..I was also at KLCC yesterday and I called you from my car when I left and you said you just arrived.Anyway hope to see you soon and enjoy your time in KL. I think you will need the extra luggage after the shopping hehe..

Willie said...

Nang bagus bah hotel di KL. Di kuching tok, mun mok makey internet hotel, terpaksa berbayar. Mencik aku!

Aki Nonet said...

Barry and Cengal, Aki enggau Ini miss you.Kalau keluar...hati-hati.Cuaca pun panas...nanti demam.

AmirFX said...

Hepi holidays!!!

There was an error in this gadget