Friday, April 24, 2009

'kepak' bukan chicken wing


i am so damn tired and kaki ku sakit, tapak kaki dah keras. kalau di bawa pergi foot scrubbing, memang pebuh besen dead skin cells.. he he he. bawa budak 2 org tu pergi sunway lagoon. dari KLCC naik LRT to Pasar Seni. tambang cuma RM1.60 seorang, total dah RM4.80. dari pasar seni we walked to Klang Bus Station. ambik bas rapid KL pergi sunway pyramid. tambang cuma RM3.00 for the 3 of us. in total tak sampai RM10 pun ongkos ke Sunway Lagoon.

i ni kalau pasal transportation kat KL ni masih ok.... tips nya, kalau tak tahu jangan segan tanya walaupun u tanya pekerja bangladesh or pakistan yang cuma kan jawab 'tak tahu'.

dah sampai kat entrance sunway lagoon, kita berbuncang anak beranak dulu. which park nak pergi? ada water park, amusement park, wildlife park, dan yang barunya scream park ngan extreme park. i cakap kat barry, we would not be able to cover all parks. so, untuk tidak membazir, we chose water park+amusement park+scream park. total entrance charge was RM186 inclusive of wrist tag of RM10 each. bila u keluar u can claim back the deposit money or exchange it with a sunway lagoon watch each. we exchanged for the wristwatches.

masa nak pergi, i told them tak payah main water park. malas nak basah-basah, so tak lah bawa baju mandi. cuma simpan extra tshirts for them. tapi sampai kat situ, die-die want to play in the pool/water park. dah......... kena paw lagi. terpaksa spent another RM60 beli seluar untuk mereka mandi. mama habis RM300 kat situ je campur food n drinks... kalau bawa pergi shopping, dapat baju ngan kasut dua tiga pasang... hu hu hu!!!!! tapi tak pe.... sekali sekala bawa them cuti-cuti malaysia. biar dia org enjoy!

time spent kat water park was 3/4 of total hours kat situ. scream park cuma 15 minutes. amusement park cuma 30 minutes. 3 hours kat water park out of 4 hours! maknyer nunggu je dia org main air puas-puas...

balik naik bas lagi ke petaling street to meet up with daddy nya kat sana. ingatkan nak jalan2 and cuci mata kat situ tapi tak larat jalan dah, duduk makan pun malas. tapau nasi and took taxi balik hotel je...

barry tanya apasal mummy bawa we 2 naik bas aje.... i told them kalau kat kuching tak de chance u nak naik bas! kalau tempat sendiri, mana-mana u nak pergi mummy akan drive je...
let them experience lah...

entry esei aje coz camera tak bawa cable untuk download... :(
kepak is penat in bahasa melayu sarawak

3 comments:

aki nonet said...

Barry & Cengal,

Atuk dan Nenek pergi ke Sri Aman pakai mummy hilux pagi ini untuk dinner gereja St.Paul dan akan balik esok terus ke airport jemput Barry dan Cengal.

Jangan nakal-nakal sayang.

AmirFX said...

Nang lengkap diari perjalanan ktk d KL kak oooo... Mun kmk alu sesat sebab malu nak bertanya.... Haha...

dukunlintah plk said...

haii rindok ati betuah badann

There was an error in this gadget