Monday, April 20, 2009

audition

U all pernah tak tengok audition for AF ke, One in a million ke, American Idol ke dan yang terbaru kini is the program ‘Mentor’. I watched Mentor last night. Agak menggelikan hati jugak tengok mereka yang turun for the audition. Tak taulah apa yang mereka-mereka ini fikirkan tentang diri mereka. It is good kalau u konfiden kat urself, but still u kena check whether u layak ke tidak.

Ok … apa yang mama bicarakan di sini adalah … u tak check urself first ke kat cermin or even listen to yourself before nak pergi audition? Ada para peserta yang really tak layak pergi audition pun… suara dah lah ada yang sound hidung tersumbat (ni yang gue tengok kat Mentor last night). Ada yang memang tak pandai nyanyi pun! Ada pulak tu badan besar tapi suara alahai….macam smurf or chipmunk!!! Tu satu. Another aspect is your penampilan. First impression count u know. Kalau u dress up macam mat lepak, dress up pelik dan tak sesuai pun satu hal.

Or maybe dia orang nak pergi audition untuk suka-suka sahaja, or kata orang ambik experience or even mana tau ada chance muka keluar TV pun… he he he

Dalam Mentor, last night ada dua atau tiga peserta yang minta second chance from the ‘mentor’. Ada mat sorang tu memang tak boleh nyanyi pun, minta second chance kat Ajai. Come on lah brader, suara dah lah tak de… rupa pun macam mat-mat lepak kat shopping complex je…. Cermin diri sendiri lah dulu…. Buang masa je.

I think I akan follow Mentor this season coz one of the mentor is Adibah Noor. I like her. Not that body kita orang lebih kurang sama (I kecik sikit le… he he), tapi she has that professional style. She was an ex teacher dulu. English teacher kalau tak silap. Kalau ada yang tengok AF last two weeks, she was one of the jury and yes… jury macam ni lah yang dicari dan kita boleh respect.

Hari senin dah ngomel… he he he. What say u?

4 comments:

Willie said...

That's why, sometimes i menyampah tengok org yg tak sedar diri. Hahaha bling ngan slipar kang!

Anonymous said...

Aok! sama! hahaha,....

EMA

dukunlintah plk said...

haha.. baruk terpiker mok molah entry pasal tok.. baguslah kitak dah molah sik payah ku miker agik hehe.. nang ada sot generasi nektok..

cute-manja said...

ku rasa cdak dta audition mintak cuba ke 2x lakonan semula. trick ajak

There was an error in this gadget