Friday, May 08, 2009

blind date

kitak orang pernah blind date sik?
kamek pernah koh.... sekali ajak ya dalam hidup
diintroduce oleh kawan kamek yang ditumpang mek kerja
laki tok tek, W namanya, sama kerja ngan kawan kamek ya
time tok kamek baru 2-3 tahun kerja ngan jab imi di simpang 3

mula-mula bertelepon ajak lah tek. makei telepon opis. time ya nei ada duit nak berbeli hand phone! mahal agi ya! last-last ngajak bertemu. cney nak bertemu? oo di sarawak plaza ajak. dolok nei ada spring kah, boulevard kah, waterfront udah endak kah time ya?

okey, macam nei nak kenal sama dirik tek? lalulah nya madah nya akan makei baju kaler kelabu, kmk tek madah dirik akan makei baju kaler purple. SET!

pulang kerja kul 4.30pm, dtg rumah terus tukar baju. ambik bas (ooo tedah...) ke sarawak plaza. awal kmk sampei makan janji pukul 6.30pm. kmk lalu lepak di Frosty Boy dolok (ingat tak urang ngan Frosty Boy ya, ada berjual ice cream, piza ngan waffle? kmk pernah kerja sia nunggu result SPM dolok).

dalam kmk gi gago berloyar ngan member sia tek ndak, lalu lah kmk ternnampak di dia... he he. orgnya berkumis nipis, sik tinggi sik pendek.
cam nei tok? tegur ke sik? aahhh.... venture jak
lalu lah kmk negurnya... hi! aku tok!
senyum kawan, nya pun tang malu2 jak rupa...
pergilah kamek diembak nya makan seafood kat Permata ya ...
nok nama org first time bertemu mata tek, makan nang sik kenyang, control ayu konon
yang ku heran, part nya nanya bila nak kawin tek?
apa? astaga! baru bertemu lalu nanya bila nak kawin? biar betul!
desperet na kau tok (dalam hatiku berkata)

balasku......... sik eh! belum sedia, agi nak nyambung belajar lok!

lepas makan tek, kamek dua pergi ke pub area belakang hilton ya..
rileks sia sekejap
sik da pa pa terjadi lekak ya... he he he........
balik rumah naik teksi le... kwn belum bermotor jua

mun kmk terus meng'auk'kannya hari ya, dah bujang dara anakku... ha ha ha
sik da jodoh pun! cney nya kinek tok pun ku sik tahu.

5 comments:

Hamidah Mohamad said...

Owh Tedah..kacak juak rumah baru kitak tok Momma..bab blind date tok nang dasyat juak kitak berani oohh..mun kenak ngan kamek, kus semangat..jauh panggang dari api hehe..takut kenak org make gigi emas hahaha...

Big Momma said...

kak midah,

nang ada makei gigi emas indah... ha ha ha ah

Uncle Seven said...

tok memangkes terselap tok...

lily lotus said...

tu dia ur bahasa...gi beli kamus jap...kehkehkeh

Anonymous said...

sak laki kitak baca post tok baruk tauk.... hahahahaaa
regards
ema@working mom

There was an error in this gadget