Monday, August 24, 2009

tak malu ke tak puasa?

mengimbas kembali ..... flashback tahun 1997/1998
masa ya tengah pregnant ngan barry. kerja di kompleks pkns, shah alam. masih kerja di imigresen time tu. bulan pose.

asal kul 11 lalu, pagi le... dah lapar. naik lah kat atas, tingkat 4 ada food court. naik sorang2. orang lain pose. pergi kat kedai makan cina. makan.

few days later, my colleague time tu cakap kat I, dia orang kat atas tu (pekerja/tuan punya gerai) bising lah cakap ada sorang pompuan imigresen tu tak tahu malu makan time bulan pose. buat derkkkk je dia makan kat kedai cina tu.... bila my colleague explain yang i ni pribumi sarawak baru dia orang faham.... mana taknya? muka macam orang malaya/melayu.... he he he.

juga flash back.... sekitar tahun 1996 -1998, masih kat shah alam lagi. one of the weekend, me n hubby pergi kat one of the shopping komplek. pergi McD. nak order. "minta maaf ya kak, kita tak boleh jual kat orang islam!". tettttttt.... aku pun jawab, "kita bukan islam lah dik."

sejak dari hari tu, kalau i nak keluar makan, i akan sarungkan my necklace yang ada loket 'cross'. senang citer.

selamat berpose untuk adik-adikku, Mak Ameer ngan Mak Nai'il!

teringin nak makan soto ayam!

11 comments:

Willie said...

ish prejudis betol diorang tuh.

dukunlintah plk said...

haha biasalah org2 melaye selalu tersaruk dengan org serawak.. adakah patut mereka tersarukkan aku dengan org venezuela.. erk hahaha..

khairul onggon said...

Nang mahal lah muka ktk ya mama hehehe.. siney2 kenak banned mun bulan posa... hehehe.. Mun kmk lain kesah.. disangkak cina sesat hahaha..

CoKeLaT-RaWkZ said...

hahaha.. this thing memang jadi to my bro, dah 4 thn nya study di seremban, 4 thn lah nya kelaie ngan makcik kat gerai apa mun mok makan ayam goreng. sampei kenak tarbiyah skali hahahhaha....

so mun nya sik mok kenak anok nya terus pakei rantei cross ataupun tshirt kolej nya, Seminary Theology Malaysia.

Rudy said...

biasa gilak sidak ya sharuk...pi anyway mama, pa fav food di bazar ramadhan tek?

AmirFX said...

kmk sama ngn onggon.. mun temu tokey cina nang alu lah tokey ya kakar cina juak ngn kmk... setakat tuk nang sik penah miss... tauk ada nemu benda cemya.. haha...

Rosy Girl~ said...

big momma.. makhluk kat shah alam memang alim sikit.. bukan apa, byk student kat kat area tu kan.. kena ar jage...

tapi kan big momma, idea sarung rantai cross tuh memang bagus.. senang... tak payah penjang citer.. and org2 keliling pon tak payah nak buruk sangka..

1 malaysia :)

Faizal n Fashitah said...

Posa jak mama.. ada juak k kitak diet ba ehek XD

JT said...

hehe... tedah mama.. tp ng salu cmya..
especially mcd lah, mek pnh keja temporary sia, mmg sik allowed to sell foor to those muslim, or else, kmk org yg kenak. hehehe

Ivy Metaga said...

hehee..ya lah kan mama, muka ktk mirip ppuan melayu juak hehhee..
kmk pulak selalu org ingat kmk tok cina....

One Other ... said...

never judge a book by its cover. tanya la dulu. buat apa nak bohong kan? kalau sapa stare kat u mama, stare back then jelir lidah! hehe

There was an error in this gadget