Thursday, October 01, 2009

mana ada hantu...

jom tengok wayang.... kali nie kita tengok wayang cina! recommended, the latest movie by Jack Neo - where got ghost? jenaka dan menghiburkan. hentam lah dia orang cakap bahasa mandarin + hokkien + kantonis, subtitle ada. hantu ada kat hutan, hantu ada kat jalan raya and hantu also ada kat rumah!

i nie only certain chinese movie jer pergi tengok... yang review nyer bagus lah. tak suka tengok citer cina yang macam citer gengster or police story coz nampak sangat terlebih2 aksi. suka kalau citer jenaka macam ah long pte ltd dulu... he he

antara chinese movie yang i really suker ialah IP Man seperti kat bawah nie ngan the banquet. story line nyer lain dari yang lain.....


tapi lagi syok kalau layan dvd kan? u nak duduk tertonggeng ke, baring ke, terlentang ke... apa-apa posisi asal selesakan? boleh pause lagi, fast forward also ...hmm

7 comments:

Willie said...

Aku ada hati hari ya mok tengok IP man. Pasti best kah? Mun best, ku maok tengok.

Coffee Girl... said...

ye ke... mun ada dvd nak pinjam. i lebih suka nanga katun di wayang than cerita cina

Faizal n Fashitah said...

Bes mena-mena ka crita Where got ghost ya mama eh? :|

De Eduardo said...

where got ghost ya nang besh..mek dah nangga last month..payah mok nyuruh mek gi nangga cita hantu cos mek tuk penakut..semadi ngenang PA mek mok g nangga jak..nasib cita ya xheavy with ghost..hehehe

Desmond said...

Lagi best pakei DVD coz murah, boleh stop kalo sakit perut atau orang call hanfon dan Coffee Girl boley pinjam :)

Big Momma said...

willie,
recommended menar2 IP Man ya...cari dvd nya..

ngang,
he he he.... aku pinjam org juak !!!

F&F,
hi... lama menyepi?
embak mem kitak nanggar citer ya... nang best!!!

de eduardo,
welcome & thnks for dropiing by...
yes...that movie memang menghiburkan..

lily lotus said...

betul tu..lagi syok layan DVD!

There was an error in this gadget