Monday, July 19, 2010

tuition or not?

Barry will sit for his UPSR exam next September. 2 more months to go or roughly about 60 more days. The daddy has been asking me to register him for tuition classes. Tunggu punya tunggu... ha cuma 2 bulan lagi tinggal. Nak tuition apernya.. However, we have sent him to attend 2 UPSR clinics being conducted in Kuching to get the necessary tips and updates.

I myself tak pernah pergi tuition. So as my 2 younger sisters. The youngest sister ngan brother je pergi tuition. I self studied. Good result okay. Penilaian darjah 5 dapat 5A. SRP pun banyak A. SPM dapat gred 1 juga. When come to Barry, rasa malas nak hantar dia tusyen classes. I was thinking that i can tutor him myself for the English and Math subjects. BM pun okay tapi BM budak sekarang ada susah sikit. First semester test dia dapat 4A and 1B. BM pemahaman dapat B. Kena improve on BM je lah. Dekat2 nak exam nanti, I will ask him to stay at my sis' place. Belajar BM ngan my sis (she's a BM teacher in school) and also, belajar together ngan cousin Shasha.

To get good result you have to rajin buat latihan. Do past years questions. That was what I did before, during my SRP and SPM. Sometimes bila u dah selalu buat latihan, you will know the questions asked walau macamana dia putar belit the questions. This applies to Science and Math.

Sekarang lagi senang. Tutor ngan TV. Yup sambil tengok TV sambil buat revision. ASTRO Channel 100 starting yesterday ada program Tutor TV. This time for UPSR. Semua subjek covered, Math, English, Science and BM. Half and hour session for every subject. You can do quizzes too. Best lagi, they explain why the answer is A and not B, for example. Free iklan buat astro nie.. he he he

So, the 3 of us... Barry, Cengal and me duduk depan TV yesterday afternoon. Accompany Barry watch the program. Barry cakap buat revision pakai buku kepala dia bengang. At least ada tutor tv tu as an another alternative. Tapi paling-paling dia tahan duduk pun 2 jam je... Lepas tu dah gelisah, keluar masuk dapur. Hmm..

Wanna wish Happy Belated birthday to my youngest sis... Jessica Angela.
Umur kau dah tiga puluh tiga
Anak pun dah tiga... ha ha ha

yesterday tak kerkesempatan nak wish.... handphone ku habis credit... he he he

3 comments:

Coffee Girl said...

kita dulu-dulu mana la gi tuition. smart kids no need go tuition one. budaya zaman tu tuition tak popular, zaman tu kita subscribe Adabi Gaya Pos jak. Results better than today ok. betul sik mama? dulu, fail SRP kena repeat atau carik kerja, zaman sekarang org pass ke fail ke form 3, masih dapat continue ke form 4. apa la punya cabaran macam tu? hampeh!

Faizal n Fashitah said...

Kamek masa study dolok neyda pegi tuition. Blaja dikpun jak. Sikpa Mama.. atleast Mama try to pujok Barry untok concentrate dalam 60 days tok.. sik lamak gik ya ba XD

chegudukun said...

mun nya entingai sik mok belajar.. pulaskan telinga nya.. mun sik pun suroh belajar ngan chegu dindin.. huahahaha.. erkkk..

There was an error in this gadget