Monday, September 13, 2010

jalan-jalan raya ke Gedong, Serian

tahun nie punya raya tak macam tahun-tahun dulu. sebuah rumah teman sekerja atau kawan i tak jalan. mode malas kot. or penggerak rombongan cik kiahnya tak ada coz dia kerja di KL.. adik i lah tu.... kalau dulu kita orang ramai akan berziarah raya sampai 4-5 buah rumah. dia bawa anaknya 2 orang, aeen n boboy, and i will bawa cengal and barry. this year agenda tukar sikit.

this year first day raya we all pergi beraya kat rumah my uncle, mak punya first cousin di Gedong. bapa i, mak i, adik i (insp shahab), cengal, barry, boboy and i memadatkan diri macam ikan sardin dalam hilux. just imagine 7 orang dalam hilux tu...he he he

sorang pun tak pernah menjejakkan kaki ke Gedong. i was smart enough to ask my colleague the day before berapa jauh pasar gedong dari simpangnya. he said about 40 minutes. sekali kita redah cuma 20 minutes je.... my uncle bingung coz he usually takes about 40 minutes too!

atas usaha bertalipon sana sini, sampailah juga akhirnya. first time beraya rumah dia nie....dia dah bagi last warning, tak nak visit kita orang time krismas nanti kalau tak beraya rumahnya tahun nie..

cantik rumahnya, besar bagak. dalamnya cantik and very the 'mewah' look... he hehe

big momma, mak, aunty salmah, cousin nurul yang very the sweet
biskut dan kek bermacam-macam semua buat sendiri, tak da tunjuk-tunjuk

dari hujung sana, uncle gladdy, bapa i, barry, boboy, insp shahab

cerita punya cerita, bual punya bual, found out that my uncle reads this blog too. dia tahu nama ku big momma.. :)

my dear cousin, adik si nurul..... alahai ... sorry lupa namamu si cantik manis

ketupat bersantan, rendang and kari ayam

jangan malu.... buat macam rumah sendiri..... he he he

diakhiri dengan senyuman manis si cengal!

3 comments:

Faizal n Fashitah said...

Hahaha! nang sadin la dalam hilux mama eh ekeke. Tapi nampak grand laa umah ya. YerrRr cengal juak ayu dalam pic ya. Nang kiut anak mama ya eh XD

Big Momma said...

auk nang bersardin...

anak dara mek ya, adeh.... susah jaga nya kelak...he he he

Coffee Girl said...

Hehe... uncle pun baca blog. hahah. dah kena monitor dah ni...

There was an error in this gadget