Tuesday, September 14, 2010

jalan-jalan raya ke Bako pulak



hari raya ketiga kita orang bertolak ke Kampung Hijrah, Bako. my sister buat open day that day. seperti biasa bersardin lagi dalam hilux.

aeen ngan cengal berbaju kurung di hari raya ke 3.

maniskan I berbaju kurung? aunty embok beli di KL. sepasang je tapi bolehlah pakai untuk ziarah hari raya.

dah sampai pun. sebelum my sis buat rumah ni dulu, kita orang beraya ke kampung seberang. terpaksa naik sampan menyeberang sungai bako. sekarang dah okay. kereta parking terus depan rumah. rumah cat kaler cokelat, tapi kat dalam obsesi warna purple or ungu yang teramat sangat.

i datang je disuruh masak sayur campur. malam sebelumnya tolong masakkan lamb curry.

kat dalam rumah. tak cukup TV, siap pasang projector skrin.

cengal, shasha, barry

gambar aki dan cucu-cucunya, aisya bertapok sik mok bergambar

obsesi warna ungu hingga menjangkit ke penyidai seluar 'bip' or baju
.... he he he

tak sempat enjoy makan biskut dan kek sebab jadi bibik pulak. tolong cucu pinggan and tolong hidang. rakan sekerja my sis and hubby dia pun ramai yang datang. mostly cikgu-cikgu coz dua2 profesionnya guru.

3 comments:

lvynana said...

best eh, jalan-jalan cari makan.

Uncle Lee said...

Hi Big Momma, love the beautiful pics here, and great looking kids too.
Love their colourful bajus.
So, suda makan all that ketupat and rendang? Lemang too?
Must be fun going visiting....
Have a nice day, Lee.

Faizal n Fashitah said...

Bes jalan2 raya hoh hehe. Kiut cengal makei baju kurung. Next year raya polahkan baju kebarung gik untuknya Mama eh XD

There was an error in this gadget