Monday, September 20, 2010

pengabis beras nenek and aki......



hampir 2 minggu cuti sekolah, hampir 2 minggu juga lah mereka berempat (aeen, boboy, barry and cengal) 'berambih' di rumah nenek. ya lah kalau dia orang tak spent the nites there sunyi juga lah nenek ngan aki. spent the nites and ngabis the beras jugak lah... he he he


tiap-tiap malam ruang tamu jadi perkampungan nomad nie. angkut segala tilam, bantal and selimut. tengok tv sampai tgh malam (especially cerita seram). aircon sampai pukul 5 pagi. mana tak bestnya tidur kat situ.. si barry yang nak exam UPSR has to be reminded now and then untuk buat ulangkaji. tapi rasanya more play than study kat situ... huh....

anyway, his exam starts 2moro. i know he can do it, saja tak nak bagi dia stress sangat. good luck to him and shasha too, next round will be boboy sitting for his PMR and aeen sitting for he SPM.

ni lah muka heroin! seronok bukan main..... nek yang jadi mangsa, jadi tukang masak. nasib part cuci pinggan si aeen dah boleh tolong... baru 4 cucu. 3 lagi di Bako, 3 lagi di KK.

7 comments:

Nimi said...

tido di ruang tamu ramai-ramai is my favorite past time. syok benar time ya, such a fond memory.

CathJ said...

teringat musim aku kecik2 dulu pun... ruang tamu mesti jadi tempat perkampungan hahahahhaha...

Ms Tikot said...

Samalah mcm rmh kmk juak... Asal Weekend rmh jd hotel 5 Bintang. hehehe

Faizal n Fashitah said...

Tapi nang bes bah tido rami2 kat ruang tamu kedak ya mun dikampong koh mama eh. Kedak yalah kamek n kazen2 everytime balit umah ninek kat kampong.. happening bah heheh..

Khairul Antasha said...

besttttttttt..kmk suka tido kat ruang tamu...

kaljis aka onggon said...

Utk pengetahuan ktk mama, kmk di serian reya nang ruang tamu kmk conquer sorang2 hehehe...

Mbok Ema said...

yarabi.. best ada jak living room ya... very comfortable n homey... besttttt....

There was an error in this gadget