Friday, September 24, 2010

semenjak dua menjak nie...

semenjak dua menjak nie.....
i been very busy. blog pun 2 kali je update minggu nie, termasuk yang nie. blog hopping tu active. jengok member2 punya blog dan bukan member pun ada. in between buat report, taip email, memang ada diselitlkan masa menjengah blog anda semua. tapi satu ye, i memang jengah tapi ikut mood jugak nan tinggal komen. bak kata onggon dalam blognya tek, terimakasih ngan kitak orang yang menjengah blog tok juak, tapi sik ninggal komen. pada yang tinggalkan komen tue, terimakasih ye.... nak reply pun ikut ke'available'lan masa dan mood i.


semenjak dua menjak nie.....
ramai member-member yang dah lama tak dengar khabar berita muncul dalam FB. FB telah merapatkan lagi tali sillaturahim kita secara wireless.....wakakaka. member sekolah, member tempat kerja lama, tapi boipren lama aku sik ada. aku sik berboipren dolok...he he he. so melalui FB, kita dapat updates on their lives. berapa orang anak dah, si suami ngan si isterinya macam mana, duduk mana dah, kerja apa dia buat sekarang.

tapi sometimes ada request yang nak jadi frens kita tu, u rasa dua tiga nak approve. coz, i rasa i dont want u to know more about me atau i dont really know them. kena deliberate menar-menar sometimes.

dari FB jugak akan timbul gambar-gambar lama....ha ha ha. part nie best coz macam i yang gebu sekarang naik syiok tengok gambar masa sekolah atau masa baru kerja dulu. i was so slim dulu... he he he.

semenjak dua menjak nie.....
anak i dua orang tue, si barry and cengal, dah senang diajak berbicara. they are mature than their age. so, kena treat them like adults. tak boleh nak simply menjawab atau menepis persoalan yang diajukan.... he he he. big momma has to be mentally prepared.

barry dah finished sitting for his UPSR. dia cakap ok. konfiden dapat 5A. dah request daddynya belikan laptop. dah berkira habuan dalam bentuk RM yang akan diperolehinya dari aunty-aunty dan unclenya kalau dapat full 5A. cengal asked me this morning what to give abangnya nanti. i told her, give him 2 kisses. one on the cheek and one on his butt..... ha ha ha ha...


10 comments:

Desmond said...

I think more anxiety will be on Barry's UPSR :) but whatever the result get ready to bring the, melancong to Universal Studio Singapore. Bila lagi?

BSI said...

yah..kt butt? hope barry dpt 5A..

Big Momma said...

hi desmond,
both of them have asked for the trip early this year..... hopefully next year can go kalau mr teo kasi bonus...ha ha ha

hi BSI,
TQ. mudahan nya dapat. sik bertuisyen, nang own study jak.

CoKeLaT-RaWkZ said...

sampai ati ko mama ahahhah cium di buret indah ahahahhah

Good luck Barry. :D

CathJ said...

harap your boy lulus dgn cermerlang... amboi... mau lap top lagi... :D

dukunlintahplk said...

all the best to cengal..

semenjak 2 menjak tok.. rasa lemah mok ngabas blog huhu..

Coffee Girl said...

what's the kiss on the butt got to do with anything?

dont give her any ideas already. Hahaha

Hamidah Mohamad said...

Hi Sen ! nowadays being a parent hasn't by any means easy but our children are so damn lucky that we can provide them with almost everything and if by any chance that they can't give us straight A's then all they deserve is a kick in the butt hahaha..I think there shouldn't be any problem for your Barry to score 5As..he's a smart boy.

Uncle Lee said...

Hello Big Momma, just dropped by say hello.
You just stay easy, don't over stress, not good.
And have a pleasant week, Lee.

lily lotus said...

all the best untuk upsr dia :)

There was an error in this gadget