Monday, September 27, 2010

siang sunday yang heboh



kalau boleh i memang tak mahu pergi ke Jom Heboh. i dapat imagine dia punya kesesakan nak parking ke perkarangan stadium. tapi kesiankan budak2 empat ekor nie... boboy, barry , cengal & ae'en minta dibawa berjalan-jalan. nak tak nak pergi juga bawa dia orang ke Jom Heboh tue. this trip was my third time semenjak jom heboh diadakan di Kuching/Miri.

bertolak dari rumah dalam kul sebelas pagi. masa nak masuk ke perkarangan stadium negri memang benci betul dengan sesetengah pemandu kenderaan yang potong lane. come on lah.... orang beratur berjam-jam (tak sampai sejam pun), some of them really tak tahu adat! dia ingat dia sorang je nak cepat2 sampai. geram sangat i tekan hon kuat-kuat kat one man yang drove pajero.... he he he... bayangkan bunyi hon kereta hilux ku bila ditekan kuat-kuat! bunyi gajah bukan harimau mengaum...ha ha haha

ramainya manusia..........!!!! dah lah hari panas terik, orang ramai berpusu-pusu. anang dashyat juak sambutan orang kuching tok.. actually TV3 punya gerai tak lah banyak sangat. gerai yang berjualan produk yang banyak lagi. sempatlah juga tengok muka artis kira agak dekatlah... ada adi putra, remy, nabila, iqram, fauziah gous, faizal, ikhwan ke aj ?, wahid... melodi buat siaran langsung tapi tak kuasa nak berebut tengok. dah lah panas nak mampus.
ketua rombongan budak2 taman asuhan kanak-kanak cemerlang..... mak aku...he he he, siap pakai topi berbunga di atas... :)

we spent less than an hour kat situ... then proceeded to KFC Jalan Demak.... makan ayam goreng hingga menjilat jari...he he he

on the way balik, my sis, emak si ameer from Bako called, "sine pergi kitak orang lepas tok?", tanyanya.

i cakap, "balik rumah mak lah, apahal tek?

dia balas, " tunggu jak sia, sik boh pulang rumah u dolok. kelakku belanja makan malam!".

" alhamdulillah......... pa hal tek?"

"adalah......................", jawabnya.

he he he..... sambungan episod malam sunday yang heboh nanti......



7 comments:

BSI said...

kmk pergi tgahari ya..hehehhe

nang rami lah...dah la panas..huhu

Coffee Girl said...

ai potong stim na juak cerita tok ...

yerrrr.... best na juak mak kitak eh. tok JLo ala 50s nak.

AmirFX said...

kmk pergi ptg hari.. dah abis org berjual time ya.. nway, nang ptt ktk ngehorn org ya.. saknya beliang nyawa.. haha..

Hamidah Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Hamidah Mohamad said...

Boleh tahan juak mak you sanggup meredah crowd ya..mun kenak dgn kamek kus semangat ajak !

Faizal n Fashitah said...

Nang rajin laa kitak mama hoh. mek hari minggu ya melimpas lam keta jak.rami glak urg koh..angol nyawa mek ehek

Big Momma said...

BSI,
nasib hujan sik menjadi tgh hari ya...

ngek and kak midah
mak ku ya ibohnya...he he he. nya dah berjalan sampai frankfurt, germany nun dah..

amir,
nang sak ati ngan driver nok suka motong ya...disumpah mek orang berak ceret ha ha ha ha

odio,
kitak berbaby ya sik boh jak pergi sia. kesian baby kena panas kelak..

There was an error in this gadget