Wednesday, September 29, 2010

kotan kejeron berkacamatahitam


kotan kejeron berkacamatahitam - ertinya, kerana over excited memakai kacamata hitam

i memang jarang berkacamatahitam. mudah pening or easily to get dizziness. syoik juga tengok orang cantik aje berspek hitam yang fesyen-fesyen gitu. big momma gigit jari je selalunya. pakai sekejap tu boleh tapi lepas tu... ehem sampai nak termuntah sebab pening. dulu pernah beli sebiji spek hitam brand alain delon rasanya.... harga RM200++, ujung-ujung pass to my father. dulu ada check sekali, dia orang cakap i have problem with 'kesilauan'. so kalau nak pakai spek hitam, kena ada yang special sikit untuk tangani masalah tu.

this incident happened that sunday. balik dari jom heboh, singgah kat shell station nak pump up minyak. seperti biasa lepas buat payment, angkat nozle and cucuk untuk pam minyak.

a few seconds after that.......... ALAMAK! nozle kaler hijau! PANIC dah tapi sempat stopped the pumping. toleh kanan toleh kiri. muka aku memamg beliang habis! pump attendant pun panic tengok i.

"apa hal kak?"

"kamek dah tersalah isi minyak..... patutnya diesel.."

datang lagi pump attendant yang lainnya, sampai 4-5 orang mengerumuni i.

"sik da hal kak, kitak baru ngisi 3 liter jak. Isi jak kitak diesel RM30-50 pakei nambahnya. Ok nya kelak!"

lega sikit rasa hati tapi dalam hati menyumpah juga diri sendiri yang really ngegeh and kejeron that time makei spek hitam sampai tak dapat bezakan nozle kaler hijau ngan kaler hitam which is for diesel........... ha ha ha ha ha

nasib bila start motor, smooth je tak de apa-apa masalah. kalau tak sedar awal-awal kan dah satu hal lagi nak bertarik kereta tu, or nak mengepam petrol tu keluar!

nak nampak 'cool' kononya tapi ke'cool'an itu tak menjadi... ha ha ha.

7 comments:

BSI said...

hahahaa lawak eh..adoheh..koatan mbak gap spek itam ah..kmk pakey polarize spec..so far ok..sik silo.

Coffee Girl said...

sik boleh kitak mekei sunglass lepas to Mama, bukan jak kitak jadi silau, buta warna terus! muahahaha. mun setakat muntah ya, sikhal. jangan pitam dan admit. ya lagi kejeron kelak. sapa yg susah? Bapa Cengal jugak...

AmirFX said...

Aaa... Menar padah vivian.. Cuba ktk makei polarize specs... Mun sik mok pakei kontek lens jak..

Faizal n Fashitah said...

Wakakaka.. nang sumaa laa gap makei spek itam ekekeeke..

willie a.k.a reptoz said...

haha! Pandai salah indah...

dukunlintahplk said...

hahaha lawak kitak tok.. my apai did the same thing tp sebab begaut.. pasya tpaksa juak pegi workshop flush mnyk perol ya sbb kata bang mekanik ya mun ditandah enjen ya sakit..

mr_abs said...

kwn mek da tersalah isik, tp tok terbalit. patut petrol bukan diesel, diisik ngn diesel. alu madot enjin. terpaksa anta kedey. haha

There was an error in this gadget