Monday, October 04, 2010

MAGIKA


nak kemana kamu bertiga?
jangan sampai bangunkan naga!

itulah kata2 M.Nasir yang berlakon sebagai naga Tasik Chini yang menjelma sebagai orang tua dalam cerita Magika. bukan sekali tapi berulang kali dia menyebut ayat tersebut!

mana tak sampai sekarang masih terngiang-ngiang kat kepala hotak aku nie... he he he

went to watch that movie last saturday. lepas balik dari rumah mstikots. kita serang rumah mstikot 2 kereta. my sis from Bako ngan anak2 sekali join in. thanks to mstikot yang menjamu kita KFC ngan pizza...... walaupun saya cuma minta dihidangkan dengan teh o dan roti keben je....he he he. cantik rumah baru anak dara nie oiiii....

mulanya cuma nak suruh budak2 je tengok, hantar dia orang then fetch them back.... last-last mak-mak budak pergi jugak tengok.


Magika ni hasil dari KRUstudio. lain dari yang lain and first of its kind in Malaysia. looking at it in long term, ada kemungkinan ya akan di jadikan persembahan muzikal macam Puteri Gunug Ledang dulu.. sinopsisnya please click here MAGIKA

Interesting and menyeronokkan to watch! Mawi jadi hero u......... ziana jadi nenek kebayan, nabil jadi orang minyak, aznil jadi pak pandir........

kalau yang berfamily dan ada anak2 boleh bawa dia orang tengok.
kalau u bercouple tak sesuai lah.... he he he
lain lah kalau u nak tengok citer yang ringan2, tak perlu nak fikir banyak..


semua dayang-dayang tu muka maya karin.............
cantik sekali maya karin kat sini..
semua gambar dari www.krustudios.com

ramai pelakon dan penyanyi hebat berlakon kat sini..... sure mahal kosnya!

jom lah tengok dan membantu industri perfileman kita.... he he he he..... iklan buat free je..

6 comments:

BSI said...

futuristic ka cerita ya? mcm best.

Faizal n Fashitah said...

Crita tok ala2 kedak wonderland hoh. Tapi digabungnya semua dak watak2 crita melayu lamak cam dak pak pandir, putri gunong ledang, etc. Graphic crita tok nang stylo la. Minak mek sik suka glak crita tok sebab nya musical movie. Sesuai untuk tontonan mak2 dan anak2 ehehe..

Coffee Girl said...

so kononnya A-Lister movie la tek. best ka mama? mawi? er.... er...... apa gik cerita lain tek?

Ms Tikot said...

Mcm best jak bunyi cerita tok... mesti best hor...

kaljis aka onggon said...

Laaaa... muzikal kah?? Syg eh.. kmk sik brapa minat cerita mujikel kedka ya.. hehehe.. Tp, kmk ngr komen org madah epek2 dan jln cerita boleh tahan.. :)

Uncle Lee said...

Hi Big Momma, looks an interesting movie...
and 'Tasek Chini'? Thats in Kuantan, kan? I used to go fishing there long ago.
How you?
Best regards, Lee.

National Geographic POD