Wednesday, October 06, 2010

what's in your mind bila tengah driving sorang-sorang?

for me kalau drive sorang-sorang nie selalunya masa nak pergi atau balik dari meeting. turun kerja, balik kerja selalunya ada si cengal ngan barry ikut. either they disinggahkan or dijemput dari rumah my mom.

usually apa yang akan i fikirkan?

mostly kalau nak pergi meeting tu sudah tentu fikirkan perkara-perkara yang berkaitan ngan meeting. sapa yang akan hadir meeting? sapa yang buat presentation? kalau sendiri buat lagi menggelabah... so far lama dah tak buat bila masuk seksyen baru nie. dulu seksyen lama selalu buat presentation.

kalau tak pasal meeting, pasal makan. nak lunch kat mana? lunch ngan sapa nanti? kat mana port bagus untuk makan? hari nie nak makan murah ke nak makan mahal? ada kah? he he he.

pas tu sometimes fikir juga nak masak apa malam nanti. yelah, kena fikir... so that bila datang rumah nanti dah set kat kepala apa menu. dah ada menu senanglah nak masak. sometimes terfikir juga, apa salahnya makan kat luar sekali sekala. tapi daddynya jenis suka makan kat rumah. nak tak nak masak juga.

kekadang tu ada juga terfikir pasal orang. orang can be pasal partner sendirikah, anak-anak, famili or parents. ada juga pikir pasal boyfren tak jadi dulu... he he he. bukan satu tapi adalah dua tiga orang. memang i tak berboifren dulu2, tue yang jadi boifren tak jadi. kawan laki ramai, be it from tempat kerja yang sama or gang buat kursus luar kampus di UiTM dulu.

tu lah sometimes terfikir juga, kalau aku sangkut ngan si dia-si dia dulu, macam mana aku sekarang nie? anak lebih dari 2 kah? duduk KL ke ? or Miri ke? adakah aku akan drive kereta mercedeskah or proton saga ke? rumahku rumah 2 tingkat ke or rumah kampung ke?

macam-macam i tell u can pop up in your mind masa tue........

sometimes tu cuci mata juga tengok orlak hensem yang drive sebelah kiri dan kanan kita ...he he he (orlak=orang lelaki)
bukan lelaki je nak tengok awek cun, ok!

sometimes tengok nombor keta, no lori, no motosikal.... fikir dan cari ilham. cun tak nombor tue untuk cabutan hari ni?.... he he he, yang paham tue paham-paham je lah.

so, what's yours?
or u just pasang lagu kuat2 and enjoy listening to it?
or tak da masa nak fikir coz nak concentrate ngan pemanduan anda...?
baguslah kalau begitu, jadi pemandu yang berhemah!


10 comments:

Coffee Girl said...

i pasang lagu kuat-kuat ... especially Canon Rock, then imagine sendiri main gitar sampai orang sebelah-sebelah jeling dan main mata sedap awek cute syok sendiri tak sedar dunia. wahahahaha. other times i dengar Rudy & JJ ngerepak (skrg JJ and Ian). other times blank, ingat katil.

CoKeLaT-RaWkZ said...

Hahaha Canon Rock, cool babe.

If I'm driving I jarang verangans angans. sebab i jenis berhati2 tanggar kiri dan kanan.

tapi yang bahayanya, kalo ada masalah, atau mencari idea/ilham, selalu akan datang mencurah2 sewaktu I duduk atas mangkuk jamban!!

Yes, jamban memberi inspirasi!!

AmirFX said...

Momma,kmk sama ngn ktk.. Time driving salu juak ngelamun... Mikir cemne upa umah kmk akan datang kelak.. Keta pakei kelak keta apa.. haha...

Hamidah Mohamad said...

I pun sama juak dgn coffee girl..pasang lagu kuat-kuat n I tak nak fikir lain pasal dunia kecuali enjoy the lagu and strictly no berangan takut terlanggar tembok siapa susah ? hehe..kalau I nak berangan or carik idea mesti terlentang atas katil confirm ideas byk datang.. :)))

Faizal n Fashitah said...

Kamek depend la. Mun drive sorang2 siang ari.. tauk lam palak mala jak mikir pasal keja, pasal sapa gik bakal mangsa superimpose klak, etc. Tapi mun drive sorang2 lewat malam, KOMPOM malaa jak mikir ada antu dudok rah seat blakang huhu..

Big Momma said...

coffee girl,
bila u berangan main gitar bahaya eh..... ndak kah sik megang stereng dah u...hihihi

miss coki,
aku mun duduk jamban mata mala jak ngecek lantai jamban or dinding jamban beresi ke sik... cam nei nak cari idea...he he he

amir,
sama owh? jgn jak melanggar bontot keta depan..ok!

kak hammy,
mun landing katil kmk terus lelap...ha ha ha

odio,
kitak nangnya...mesti cari ideo mengimpose.... dah ada mangsa terbaru ya.... si coffee girl!

Coffee Girl said...

Mama & FnF> wtf??? LOL. ampun! jangan audio. Jaga kitak. saya masih err baru lagi.

blogsharih.com said...

i pasang radio sinar...dengar celoteh sy...eheh...senyum sorang-sorang.

willie a.k.a reptoz said...

Aku kalau drive sorang - sorang, mesti teringat nak buat panggilan tipon dgn kawan lama. Hehehe

lvynana said...

jangan pikir banyak, full konsentrasi di jalanan, drive safe ;)

There was an error in this gadget