Thursday, October 28, 2010

impromptu

one of the weekend. an impromptu activity.
it started with just a suggestion, " let's karaoke and mandi manda in the jungle'.

the friday nite before.....

me: jadi pergi kebun esok?
my fren, edi: on lah
my fren, Kat: jadilah... where to meet?

sms ...beep...beep... beep... continue on until 11.55pm

hasilnya that saturday morning....

air sungai kecil, so dapat diseberangi.... terkial-kial my frens...he he he
jambatan gantung ada but orang punya

siap dah samapi seberang. 3 of them are my neighbour masa duduk kat flat polis masa kecik-kecik dulu. jangan hairan saiz kita orang hampir sama...ha ha ha

ek eleh......... landing kat rumah kebun terus berkaraoke. pemegang mikrofon ngan yang duduk kat belakang tu member makan dari pustaka. semua penyanyi hebat. my fren, Kat yang berbaju putih tu we gelar her adibah noor.

foooooooooooooodddd......

yes, kita orang buat potluck. sorang supply mee and kuey tiaw goreng. sorang supply kepak ayam, hot dog dan ikan untuk dipanggang. sorang supply buah-buahan tropika. as tuan rumah, i fried mee hoon, buat pansuh ayam dalam buluh. hebat kan?

ha....... makan kenyang-kenyang.... pastu.......

nyanyi dan melalak lagi....

we all went down to the river belakang rumah. semua jadi badak berendam.... tak pandai berenang! cerita lucu, i hampir hanyut dibawa air.... my frens yang tengok semua tergamam dan ternganga tak tahu nak buat apa. mana taknya? semua tak pandai berenang...ha ha ha. luckily anak buah i sempat tarik tangan i!

barry and cengal with cousin Julian, and their new friend... happy semua macam rusa lepas dari kandang! i let them explore and enjoy themselves.

my frens and i
eh...... mana si edi?

3 of them adik-beradik and plus baju kuning teman sepermainan di flat polis dulu. nice kan? sometimes an impromptu plan tu lah yang best..........

pernah buat cadangan ngan coffee girl, sampai sekarang dia belum jejak kaki ke sini lagi. mstikot, bila lagi tek?

maybe boleh buat blogger retreat kat sini?

6 comments:

AmirFX said...

Those fodd are so deliciuos.. Yum2...

Coffee Girl said...

Aiee mama ooo... aok eh. Bila tek? Ms Tikot alu sikda juak bunyi. King Burp juak. Naruto juak. Bila tek? Aku gik bernapas dlm lumpur tok. hmmm... blogger's Jungle meet boleh la kat sitok ooo. Best kitak org eh. Best. Last weekend aku kerja. Huahuahuaaa

BSI-BSR-VIVIAN said...

http://my270view.blogspot.com/

my new link kak..

best aek ya!! tringin maok mandik air batu

Faizal n Fashitah said...

Wahhhh bes da jak eh!.. Mandik2.. makan2.. karoke2 gik...perghhh!.. rindok ati eh. Tekenang zaman mek gik bujang dolok2 salu ngekot member piknik kedak tok hehe..

Marina Monroe said...

Salam Ziarah, Best nyer activity dgn kawan2 and ready with food (home cooking) pulak tuh..

lvynana said...

best nya mun dapat berendam dalam sungai ya.

There was an error in this gadget