Tuesday, October 19, 2010

musing roundabout

satu soalan.

mun kitak orang tengah drive, musing roundabout.
ada kereta nak keluar dari simpang.
u tek, as the driver ......
(1) adakah u akan memecut atau menekan accelerator ?
atau
(2) drive just about nice speed so that orang yang nak keluar simpang ya dapat keluar ?

kalau u drive macam no. 2, i salute u. anda seorang pemandu yang berhemah. boleh diberi pingat anugerah pemandu cemerlang!

kalau u drive macam no. 1, come on lah kawan.... rileklah... bagi can lah, u tekan accelerator lebih-lebih buat apa? tak lari gunung dikejar. orang pun puji kalau u drive macam no. 2. kena sumpah lagi ada kalau drive macam no. 1. usually yang drive macam ni adalah pemandu muda, baru rasa hebat dapat drive tek and ngembak motor rasa dirik kacak kononnya...ha ha ha.

tapi ada jua pemandu bukan belia lagi yang drive macam no. 2.
siap buat jelingan lagi
tak pun siap hon-hon lagi

percaya kepada karma.... kita buat baik, akan dibalas baik.

senyum-senyum lah sambil driving!!!

4 comments:

Coffee Girl said...

sekda sekda... kita ambik Table-test always give way to people kat roundabout. nak pecut keluar ke bulatan buat apa? semua pun nak pecut kan, yg dah dalam bulatan tu kasi la dia jalan dulu. ambik turn ler. kalau trafic jammed masa peak hours lain la, memang kasi can punya. *mode nak melawan*

BSI-BSR-VIVIAN said...

mun dr simpang masok roundbaout..nang slalu nunggu keta dlm roundobaout ya dlok jln..mun gik jaoh..dpt la tek..masa jam bena2..nang perlu cucuk2 la..hahah

AmirFX said...

Kmk plg sak ati mun org sik pandey nak kuar dari roundabout dan terhegeh2 gik nak kuar... Biasanya kmk akan berik sidak kuar dolok la...

dukunlintahplk said...

tok mesti raonebaot keluar eraya matang nak ;D

National Geographic POD