Wednesday, January 12, 2011

kerusi panggung vs sofa rumah


ada package baru dari Astro. Astro First namanya.
package terbaru ini katanya membolehkan kita menonton latest film tempatan di pasaran melalui astro. 2 minggu after tayangan di pawagam. harganya cuma RM15 per movie. mula esok rasanya, dan kalau tak salah bacaan saya di akhbar tadi, sekali langganan itu valid untuk 48jam.

bestkan? to me yes!

last week, si barry ngan cengal minta dibawakan tengok wayang, citer hantu kak limah balik rumah. budak 2 ekor nie memang suka tengok citer seram, especially citer zombie. so, i brought them to Star Cineplex. the tickets cost us RM23, 2 kids + 1 adult. lom lagi pop corn nya ngan air pepsi. we shared the big combo, RM8.50. total semua dah RM31.50. belum kira minyak lagi, parking fee nya.

so, comparekan RM31.50 (minimum) dengan RM15 aje....
berbaloikan kan ambil package tu? u subscribe to filem yang u nak tengok jer kan? tak payah pikir pasal parking. duduk rumah tengok lagi best. boleh tengok few times dalam masa 48 jam tu!

lainlah kalau u keluar berdating? semestinya nak spend masa together-gether tapi bukan kat rumah. kan?

berbalik kepada filem hantu kak limah balik rumah. ok lah.... nak kata cemerlang sangat, tak juga. ada part bestnya, ada kelucuannya, ada part tak masuk akal juga. ada part sampai i sendiri boleh cakap kalau aku diberi peluang pun aku boleh buat filem macam ini............hahahahaha.

tapi Star Cineplex bau busuk lah panggungnnya. tak terurus ke apa!

i sokong tengok filem tempatan yang tertentu je..... tak semua. filem LABU LABI juga best!






6 comments:

Faizal n Fashitah said...

Lamak kamek sik masuk Star Cineplex koh mama eh. Lamak MBO tok wujud diKCH bah hehe..

AmirFX said...

Uishh.. Lamak dah sik g sia.. Sia part yang kmk sik suka nemiak pelik2 yang hinggap kedak lalat d sia jak.. Merosakkan view..

CoKeLaT-RaWkZ said...

Amir: blum gik u nangga ai nerengak miak bercium di tanggak sia gik ahahahha..

Yes, I agree with u, Labu Labi rox.

Globalized Dayung said...

Lama sik gi nangga wayang...ku balik mok nangga Pirate of Caribbean kat MBO Spring.....tempat duduk couple pun! Chewah

Khairul Antasha said...

ada la kmk nangga psl astro first ya..asa mok ambik jak package ya..hehe...

lvynana said...

RM15, hmmm..I tunggu DVD je la centak-rom's punya..haha

National Geographic POD