Tuesday, January 11, 2011

oit!


kat notebook i memang ada install gmail chat. senang nak berborak ngan rakan sekerja or rakan sepermainan he he he... ms tikot and coffee girl memang teman ngechat. dengan syarat, depan laptop or pc and online.

ms tikot kekadang just suka tekan 'oit' to say hi. bila dibalas tanya apa hal? jawabnya ..... sajer! ceh......

i will mostly ngechat ngan project team, mostly developers and support personnel. kadang tanya update, tanya itu ini. very convenient! buat phone call tu boleh jugak, tapi senang lagi ngechat, komunikasi dalam senyap.... cantek kan?

tapi tak semestinya kita online selalu. ada masanya buat-buat offline supaya tak diganggu. mode sibuk. sometimes letak status macam-macam.

lately, ada juga rasa terganggu dengan teman sekerja yang asyik nak bawa kita lunch. biasanya dia akan tulis... ' lunch today?'

sekali tanya, i jawab ok. dua kali, still ok. tiga kali..... takkan nak lunch dengan u je tiap-tiap hari? once in a while bolehlah. dengan ms tikot pun jarang, kan ms tikot?

the thing is, i tak rasa comfortable, tak rasa syiok, meneman dia lunch. mostly, i need to fetch her. then conversation topic entah ape-ape. mostly pasal work. then, suka komen pasal makanan. kalau ngan ms tikot or coffee girl or yang sewaktu dengannya, heheheh....... semua hal dunia kita cover!!

satu lagi, kalau bayar, cun-cun beb! tak lebih tak kurang! he he he... tak sesuai for me.... no no no bak kata farah fauzana! jelas kita tak serasi dan tak da uuumph untuk jadi teman rapat. teman sekerja, ya... no problem. tapi bila fikir balik, maybe dia ni tak da teman rapat kat opis too.......hmmmmmm. kesiankan?

lagipun, i prefer to have brunch. cover breakfast ngan lunch, so makan dalam pukul 10 -11 pagi gitu. nanti lunch time, dok kat ofis, baca news or blogging n blog hopping.

people like my company, maybe. kita jenis yang sentiasa merendah diri........ cewah!

5 comments:

CoKeLaT-RaWkZ said...

Make sure that she's not reading this entry hahaha..

Oh, ya ya ya ... I think we make good company also, cover berita terkini seluruh dunia dari dunia manusia sampai alam ghaib haahhaha

Ms Tikot said...

oit...oit... best gik time kta di BD dolok owh...semua gila2

AmirFX said...

Haha.. Kmk ada juak kawan kedak ya.. Msm sekda kawan lain jaknya.. Kesian pun ada sik kesian pun ada juak...

Coffee Girl said...

Oit... oit... jom brunch... sikda gik Highway Cafe. Blues Cafe ada. aha. bakuteh?

Big Momma said...

miss coki,
bila lagi wai? he he he

ms tikot,
auk koh....zaman kegemilangan...hahahah

amir,
kesian nangnya, tapi kena kesiankan diri dulu..:)

ngang,
bila ? jom?

National Geographic POD