Wednesday, January 19, 2011

ketagih tenet

siapakah itu? bukan anakku. bukan aku. tapi bapaku....he he he

yes, he is addicted to surfing the internet. streamyx connection ada problem sikit kat rumah. dia minta tolong kita nie log call petang semalam. semalam tak sempat call, this morning dia tanya lagi. nak tak nak, kena log call juga this morning sampai lambat kita turun ofis. gabra pulak dia. macam kehilangan sesuatu, tak tentu arah dah.... wakaka

dia pensioner. so, early morning dah mengadap laptop (laptop si barry hadiah dari daddynya for his 5A achievement in UPSR). dulu pakai PC pentium 3 je.......... slow macam siput. semenjak pakai laptop dan laju pulak surfing tue.... makin syiok lah kawan. awal pagi as early as 5.00am. dia surfing blog-blog politik lah biasanya. siap jadi pengomen setia pulak tue.

awal pagi ngan petang dia melayari tenet. kena take turn ngan cucu-cucu lagi tu, especially weekend.

yang TM call centre pun satu hal. bila call suruh kita buat trouble shooting ngan dia orang bersama-sama. oklah, kalau yang tahu mana nak kelik itu ini. kalau kena my father yang tahu nak on and off, log out je nak jadi macam mana. first time call dia boleh hang up! second time call i terus minta report number and cuba cari jalan belakang nak get the technician to come and check. apa dah!!!

streamyx ... streamyx... alahai......

6 comments:

Ms Tikot said...

Terpaksalah nya ekot turn mun nak online. Nya ada FB x????

AmirFX said...

Yalah sik best ngn strimux.. Kmk salu juak kenak cemya.. P nektok boleh mtk rebate balit duit kita mun line tenet heng smp seminggu..

eddi said...

tenet kalau slow memang pening kan.

Uncle Seven said...

Call centre TM ya sama ngan Call centre Astro juak...mok kitak sama2 molah..sungguh kurang sopan...

Faizal n Fashitah said...

Ekekek...alu addicted surfing eh ekeke. Tapi nektok streamyx kadang2 nangada paloi skit. Tapi ada masanya nang laju mena laa.

miss Fida said...

ehehe..bpk kmk nya sik surfing but then he read new paper..n every time berita mesti nya gago tgk..sik kisah berita pa..huhu

National Geographic POD