Tuesday, February 22, 2011

tv conqueror


program tv dah start meriah lagi dah. ada american idol, mentor. nat geo pun dah banyak line up episod yang bagus dan hebat. tak lupa juga movies nya. lagi-lagi dah upgrade ke beyond, asyik ke chanel 706 je..... masak-memasak, interior decorating dan designing, ada program exercise juga awal pagi.........emmmmm hebat

TAPI!!!!

berapa biji tv ada kat rumah?
2 biji ( dulu 3, dah derma rumah mak 1 biji)

mana letak tv?
satu kat living room dan satu lagi kat bilik tidur barry

apa jenis tv? (mesti tanya ke?)
satu panasonic viera 37"
satu goldstar 14" yang dah berumur hampir 15 tahun (fuyoooo.... antik!)

sapa conquer tv?
ni yang nak nangis jawab nie...........
bapak budak conquer tv kat living room
budak2 conquer tv antik dan kecik untuk ps2

kalau bapak budak dah conquer tv kat living room, alamat tidur awallah aku. tak ada chance langsung nak tengok ur feveret program. dia cuma tengok c555 je, history channel. tak pe, kasi chance, sebab weekend selalunya bapak budak pergi kebun, so barry, cengal dan saya akan bersukaria tengok tv time tu.

dah kasi chance ok lah tu, malas nak gaduh2 rebut remote control. tapi sometimes, dah tahu mengantuk tu pergi lah tidur je.... ni tak, masih pegang remote dalam genggaman yang kuat BUT, sedap tidur depan tv sambil mulut ternganga tak pun keluar bunyi irama dengkur asli.

tak memendam rasa u dibuatnya?

rasanya i have posted about this before......... ermmm..... what the hell!


7 comments:

Coffee Girl said...

Mmm... what the hell... tedah mama. I think u watch latest movies jak on ur notebook. I got a lot, u want? hehe

Hamidah Mohamad said...

haha..oo tedah kesian.At my home I conquer the remote but sometimes give chance to my hubby to watch his favourite channels discovery turbo and golf..boring nyer..but I give chance only when I'm not watching TV or else no way haha..you must try this.

AmirFX said...

OK gik la.. Kmk ada org gaji yang control remote tibi.. Asa nak ngempas dirik jak nangganya mukak channel indon...

yatie said...

senasiblah kite..... tapi i complain jugak hihihi.. asyik channel 555, 554 all those channel je kan

VIVIAN said...

hahaha lawak..lawak..even tido tp tetap maok berkuasa ah..

Faizal n Fashitah said...

Haha da gik kes berebut remote ekeke. Gus beli tv baru jak mama eh hehee...

Big Momma said...

ngang,
boleh... bila boelh ambik tek?

kak midah,
long time no hear! how are u?

amir,
mun dah orang gaji control, abis cerita lah....hahahaha

yatie,
ya lah, i tahu ramai yang senasib kite...:)

vivian,
ada sekali kmk 3 beranak makei spare remote tukar channel ...hahahaha

F&F,
mun beli tv baru mau pasang astro baru juak koh...kelak keliling rumah kuali astro ya...hihi

National Geographic POD