Tuesday, April 05, 2011

raya


esok start kita raya sitok. raya besar. pilihanRAYA!
esok akan meriah jak rupa pasar, pekan, bandar, kampung
nei ndak? sia-sia jak orang masang benderalah, besar ngan kecik. posterlah, ngan gambar macam-macam. apa kata orang kinek tok tek? avatar? hahahah

sebelah ofis kamek tok, gago jak sidak party supp ngatur bendera bn. ikat dan disusun daknya panjang2. macam-macam kaler jak bendera kelak, ada oren, biru, biru muda ngan merah. gadong ada juak ndak?

banyak bisnes maju bulan tok eh... antaranya:

- bisnes sidak molah bendera, poster

- bisnes sidak molah t-shirt, cap, tuala kecik, goody bag

- bisnes canopy ( jangan sik percaya, canopy di sarawak tok habis ditempah)

- bisnes supply nasi bungkus ngan air kotak

- bisnes catering (orang gago berkempen mesti meri penyokong makan minum)

- bisnes nginang manok ngan khinzir (jangan u.... orang rumah panjang sampei berbunuh babi pakei nerima lawatan sidak menteri or orang party)

- bisnes beer ngan stout (mun sik da tok, sik lancar kempen)

- bisnes transportation (pakei ngangkut sidak pengundi ke tempat mengundi kemudian dihantar balit)

- bisnes hotel ngan rumah tumpangan (banyak area di luar bandar dah full house)

- bisnes ngikut bontot pemimpin dan pegawai party. lumayan ya beb.

so, kitak orang dah ngecek sine ngundi tek? kamek di area batu kawa. nun kat dewan sekolah chung hua di pasar batu kawa lama. jumpa jak kita sia kelak. ingat mek dolok, masa ngundi di sia juak, adakah kertas undinya ada serial number! pelik kamek. lalu terbantut idea nak mangkah macam-macam ..... hahahaha

kitak orang ingat lagi sik lagu nok dimain orang dolok dalam tv ngan radio pasal mengundi. masih lekat di kepala kamek tok. rasanya macam tok bunyinya...

marilah mari
kita mengundi
jangan lupa kewajipan
pada negara





7 comments:

Faizal n Fashitah said...

kawan mek ada ngajak bisnes ngikut bontot pemimpin dan pegawai party reya. tapi mek lambat glak bertindak. nektok dah terlambat dah. mun sik ka, mayuhh juak hoh ehek

AmirFX said...

Kmk tahun tok bok start mengundi.. Lambat ada jak.. haha.. Dolok marek sik pikir kepentingan ngundi...

CathJ said...

lagu tu masih di main kan ke?? aku pun lama tak dengar...hihihi...

lily lotus said...

selamat beraya sakan..hiks!

Just Call Me V said...

aok kak..hilton dah full pakey PKR.. magerita dah dipakey dak tv3..kekekek

rasa maok ambik kesempatan..business apa ow..haha

Coffee Girl said...

:-( kamek nok last. tapi ngikut free jak, molah keja.

Uncle Seven said...

sik sangka wehh. this election will be the fourth time kue ngundi...steady aku hahahahahaha

There was an error in this gadget