Tuesday, May 24, 2011

bila jaga tepi kain orang itu managing project namanya

nak ngerepak jap

memang satu cabaran bekerja dengan bos saya sekarang ni
mencabar emosi jiwa raga dan kesabaran

tak cukup dengan dia punya 'deadlines'
buat assignment itu ini kena ada deadlines, ok yang tu tak pe
tapi kita pula disuruhnya monitor deadlines orang lain!
dah jadi sibuk jaga tepi kain orang pulak, tapi alasannya dia cakap itu 'managing project' namanya

kesian mummy ku..... kan?

aduh aduh mana tahan
sekarang ni dah minta 'list' lah pulak
list apa.... well, list untuk bahan-bahan yang akan dibincangkan dengannya sewaktu our daily morning meetings. list termasuk outstanding items to be discussed, project updates etc

pagi nie kesabaran saya terancam, nasib masih dapat control ayu
tapi air mata dah bergenang kerana menahan tone suara
ya.... kalau tone suara i naik, tangan i akan bergegar...hahahah
bahaya itu dek non..

deadline list deadline list......... cobaan....

jom kita makan kacang rebus........... release tension!

3 comments:

Coffee Girl said...

mama, bos kitak ya baca sik blog kitak tok eh? haha. mok kamek hint ngannya sik, saknya tangkap hint nya ya bos from hell? hehe. Kidding!

sabar mama, sabar... think bonus think appraisal think kick ass think thong! i mean ting tong.

AmirFX said...

Kacang rebussss..!! Macam nangga iklan d Indon jak.. haha..

lily lotus said...

siannya u sis, calm down kay...

There was an error in this gadget