Monday, June 27, 2011

ceramah awal pagi buat cengal



Pagi tadi awal dah Cengal kena dengar ceramah awal pagi dari akinya (bahasa iban aki = datuk). Selalu kalau datang rumah neneknya, mesti cium akinya then neneknya. memang dipatihkan macam tue.

tapi this morning, lepas bagi ciuman kena dengar ceramah sekejap....hehehe barry pun terkena hempias. berdiri tegak dengar ceramah. i should have taken a shot just now..... lucu nampaknya. kan akinya bekas pegawai polis, so macam anggota bawahan yang sedang dibrief.

last friday, i went to Cengal's school to collect her report card. was informed by the class teacher that she is at 5th placing in the class, instead of first placing most of the time. kiranya prestasi menurunlah. dapat 3A 1B 1C. dulu 5A. bila ditanya kenapa BM dapat C, Cengal kata dia buat silly mistake....hehehe. tak pe lah.... belajar dari kesilapan. her english and math subjects memang boleh tahan, skor 95 above je...

bila sampai ke pengetahuan akinya, tu yang kena dengar ceramah aki tu.....hahahah.... antaranya...

i) no more internet surfing during weekdays. only weekend. kalau perlu cari bahan rujukan, then kena minta izin aki dulu

- kalau tidak, biasanya awal pagi dah buka facebook, main game...


my no giliran masa nak jumpa cikgu. macam kat bank dah... ambik no..hehehe

ibu bapa yang menunggu giliran di luar

tengok kelakuan budak2... cikgu tengah berbincang dengan parents, dia orang ke hulu ke hilir angkat kerusi, ada yang pot pet pot pet...

anyway.... tak leh nak strict sangat. kesian pulak ngan dia orang...

tapi kita orang masa kecik2 dulu, pukul 8 dah tak leh tengok TV. semua mesti ngadap buku..weekend je no limit. rejim pemerintahan apa tah....heheheh


No comments:

There was an error in this gadget